Kirjasto

Lastenkirjainstituutin kirjasto on valtakunnallinen lasten- ja nuortenkirjallisuutta ja sen tutkimusta tallentava erikoiskirjasto. Tarjoamme tietoa ja elämyksiä kaikille lastenkirjallisuudesta kiinnostuneille, ja autamme tiedonhakijoita mielellämme. Kokoelma on kaikille avoin. Tiedot kirjoista löytyvät Onnet-tietokannasta.

Ota uusi verkkokirjasto käyttöön!

Kirjastossa on siirrytty uuteen kirjastojärjestelmään ja uudistuneeseen Onnet-tietokantaan. Lastenkirjainstituutin verkkokirjasto on nyt avautunut ja voit tehdä hakuja ja uusia lainoja osoitteessa lki.verkkokirjasto.fi.

Vanha verkkotietokanta toimii vielä toistaiseksi, mutta sitä ei enää päivitetä. Lue lisää: Lastenkirjainstituutin uusi verkkokirjasto on avautunut.

Kirjaston aukioloajat ja yhteystiedot.
Kirjaston esittelyvideo.
Esitteet palveluistamme opiskelijoille ja kirjastoille.

Käyttösäännöt ja palveluhinnasto
Rekisteriseloste (PrettyLib)
Rekisteriseloste (Aurora)

Lastenkirjainstituutti
Puutarhakatu 11 A (2. krs), 33210 Tampere
kirjasto(a)lastenkirjainstituutti.fi
050 4632 786

Kirjastonkäytön opastusta

Järjestämme kirjastossa esittelyitä opiskelijoille, tutkijoille ja muille kiinnostuneille. Ota yhteyttä ja varaa tutustumisaika: kirjasto(a)lastenkirjainstituutti.fi

Lue lisää kirjastonkäytön opastuksesta.

Kuva Teams-palaverista

Kirjastonhoitaja mietiskelee 1/2021: Tässä hetkessä on kaikki mitä tarvitaan

Blogissa seikkaillaan kirjastossa ja syvennytään lasten- ja nuortenkirjoihin. Tutustu aiempiin teksteihin.


Lue myös:
Päivi Nordling: Kirjaston käyttäjäkysely paljasti: Asiantunteva ja tärkeä, mutta monelle yhä näkymätön (Onnimanni 1/2020)

Hanna Järvenpää: Instituutin kirjasto tutuksi: Valtakunnallinen erikoiskirjasto on lastenkirjan ystävien aarreaitta (Onnimanni  3/2018)