Näyttelyt ja julkaisut

Lastenkirjainstituutissa on laaja kuvituskokoelma, joka koostuu noin 3000 lastenkirjojen kuvitusoriginaalista. Suurimmat kokonaisuudet muodostavat Camilla Mickwitz ja Maija Karma -kokoelmat. Tämän lisäksi olemme tallentaneet lahjoituksena saatua lastenkirjailijoiden ja kuvittajien esineistöä, kirjeenvaihtoa ja lehtileikkeitä. Kokoelman pohjalta on rakennettu useita lainattavia näyttelykokonaisuuksia.

Lastenkirjainstituutin kirjakokoelmasta laaditaan erilaisia kirjanäyttelyitä joko lyhytaikaiseen tai kiertonäyttelykäyttöön. Osa näyttelyistä toimii verkossa.

Lastenkirjainstituutilla on oma julkaisusarja, jossa julkaistaan lasten- ja nuortenkirjallisuuteen ja sen tutkimukseen liittyvää kirjallisuutta alan asiantuntijoille. Lastenkirjainstituutin kuvituskokoelman teoksista on tehty mm. postikortteja ja julisteita, joita voi ostaa instituutista.

 

Maija-Kaarina Nenosen kuvitus, Kultainen koti -sarjan kirjaan. Kuvassa on possu ja lammas.

Tutustu kuvituskokoelmaan

Lastenkirjainstituutin kuvituskokoelma on luetteloitu ja digitaalisesti kuvattu Suomen taidekokoelmat -palveluun. Kokoelma on näin  laajasti kotimaisten taidetoimijoiden saavutettavissa. Mikäli olet kiinnostunut tutustumaan kokoelmiimme palvelussa, otathan yhteyttä Lastenkirjainstituuttiin.

Kirjakori-näyttely

Kirjakori-näyttelyyn kootaan joka vuosi edellisen vuoden lasten- ja nuortenkirjatuotanto. Näyttely on esillä Lastenkirjainstituutin kirjastossa keväällä. Sen pohjalta laaditaan kirjatilastoja, teemakatsaus ja kirjalista.

Tutustu eri vuosien Kirjakori-tilastoihin.