Onnet-tietokanta

Haku Onnet-tietokannasta
Tutkimuskirjallisuus, opinnäytteet sekä suurin osa lasten- ja nuortenkirjallisuudesta on luetteloitu kirjaston Lastenkirjainstituutin Onnet-tietokantaan: lki.verkkokirjasto.fi.

Katso myös: Ohjeita tietokannan käyttöön.

Tutkimuskirjallisuus
Tutkimuskirjallisuuden kokoelmaan kuuluu noin 5500 tutkimus- ja tietokirjaa, joista opinnäytteitä noin 440 kappaletta. Kirjat luetteloidaan Onnetiin asiasanoin ja tiivistelmin ja artikkelikokoelmien artikkelit talletetaan osakohteina. Osakohteet voi rajata hausta pois, jos etsii vain monografioita. Hakuteoksia lukuunottamatta tutkimukset ovat lainattavissa sekä paikallislainoina että kaukolainoina muiden kirjastojen välityksellä.

Lasten- ja nuortenkirjallisuus
Lasten ja nuorten kaunokirjallisuutta tietokannassa on yli 42 000 teosta, aapisia ja lukukirjoja lähes 1500 nidettä ja lasten ja nuorten tietokirjoja runsas 5000 nidettä. Myös lasten ja nuorten kirjat luetteloidaan asiasanoin ja tiivistelmin. Runo- ja satukokoelmien yksittäiset runot, sadut, kertomukset ja novellit tallennetaan omana osakohteenaan. Osakohteet voi rajata hausta pois, jos hakee vain kirjamuotoista aineistoa. Kaunokirjallisuudesta reilut 80 % on luetteloitu Onnet-tietokantaan (tilanne 2021). Tietokirjojen takautuva luettelointi on kesken. Lasten ja nuorten kirjat tarjotaan käyttöön ensisijaisesti instituutin omissa tiloissa ja niitä välitetään kaukolainoina lukusalilainoiksi.

Muut tietokannat
Muita Lastenkirjainstituutin ylläpitämiä tietokantoja ovat Koivu ja tähti -tietokanta, joka esittelee vuosina 1543–1899 julkaistuja lasten- ja nuortenkirjoja sekä Kolmen tähden tietoa -tietokanta, joka kertoo, mitä kotimaisia lasten- ja nuortenkirjoja on käännetty muille kielille. Tietokannan tietoja päivitetään vuoden 2020 aikana.

Koivu ja tähti -tietokanta
Kolmen tähden tietoa -tietokanta
Onnet-tietokanta