Lapset ja nuoret

Yksi Lastenkirjainstituutin tavoitteista on lasten ja nuorten lukuharrastuksen edistäminen. Palvelemme myös lapsiperheitä, lapsia ja nuoria lasten- ja nuortenkirjallisuutta koskevissa kysymyksissä. Lastenkirjainstituutti on mukana järjestämässä tapahtumia lapsille, nuorille ja perheille.

Lastenkirjainstituutin Lukemo-portaali esittelee lasten- ja nuortenkirjat vuodesta 2018 lähtien.  Lukemon monipuoliset hakutoiminnot auttavat löytämään jokaiselle sopivan kirjan! Lukemoon on koottu myös tietoa lasten- ja nuortenkirjallisuudesta, tapahtumista ja näyttelyistä sekä erilaisia lukuhaasteita ja muuta lukemaan innostavaa materiaalia.

Lukemo

 

Kirjalitta – lastenkirja- ja sanataidefestivaali

Kirjalitta on lastenkirjan ja sanataiteen pop-up –festivaali, joka valtaa lasten- ja nuortenkirjallisuudelle sekä sanataideharrastukselle uusia areenoita. Kirjalitta järjestetään vuosittain Tampereella marraskuussa.
Kirjalitta-festivaalin kotisivu

Kirjalitta

Kirjoituskilpailut

Lastenkirjainstituuttin on vuodesta 2015 lähtien järjestänyt yhteistyössä Lasten Tampere ry:n kanssa lapsille ja nuorille suunnattuja kirjoituskilpailuja. Kirjoituskilpailujen aiheena ovat olleet mm. sanaleikit, sadut, historiallinen draama ja Lauri Viita.

Pirkanmaan lukudiplomi

Lastenkirjainstituutti tekee yhdessä Tampereen kaupunginkirjaston ja muiden alan asiantuntijoiden kanssa Pirkanmaan lukudiplomia. Lukudiplomiin on valittu kiinnostavia kirjoja eri-ikäisille lapsille luettavaksi koulussa ja vaikka koulussa ei diplomia suorittaisi, kannattaa tutustua kirjalistoihin ja etsiä sieltä kivoja kirjoja myös kotona luettavaksi.

Tutustu alakoulun lukudiplomiin (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Tutustu yläkoulun ja toisen asteen lukudiplomeihin (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Lukeva Pirkanmaa -verkosto

Vuodesta 2017 lähtien pirkanmaalaiset kirja-alan toimijat ovat kokoontuneet yhteen ja järjestäneet tempauksia Lukeva Pirkanmaa -verkostossa. #koskamäluen -mediakampanjassa pirkanmaalaiset, nuoria innostavat lukuesikuvat kertovat lukutottumuksistaan ja kutsuvat kaikki tekemään samoin. Lukeva Pirkanmaa -verkoston Facebook-ryhmään liittymällä pysyt ajan tasalla kirjoihin ja lukemiseen liittyvistä asioista Pirkanmaalla.

Lue lisää Lukeva Pirkanmaa -verkostosta.