Onnimanni-lehti

Onnimanni on maamme johtava, painettu lastenkirjallisuuslehti. Lehti luo laajan katsauksen lastenkirjallisuuden historiaan, tähän päivään ja tulevaisuuteen. Jokaisesta lehdestä löydät haastatteluja, teemakatsauksia ja tutkimusartikkeleita, joissa ovat esillä yhtälailla uutuuskirjat ja klassikot kuin niiden kirjoittajat ja kuvittajat. Raportit ja uutissivut pitävät ajan tasalla esimerkiksi alan palkinnoista, ilmiöistä, kampanjoista ja tapahtumista.

Voit hakea Onnimannin sisältöjä Arto-artikkeliviitetietokannasta.

Tilaa Onnimanni!

Pääkirjoitus: Onnimanni 2/2019

Lukemo auttaa kirjan ja lukijan kohtaamisessa

Mistä löytyisi lasta tai nuorta kiinnostava kirja? Uusi lasten- ja nuortenkirjaportaali Lukemo kokoaa uutuuskirjat vuoden 2018 kirjoista lähtien yhteen paikkaan.

Pitkään on toivottu, että jostain löytyisi koko kirjatarjonta, joka on nyt eri kirjastojen, kustantajien ja kirjakauppojen sivuilla. Lukemon monipuoliset hakutoiminnot helpottavat löytämään sopivan kirjan vaikkapa luonnosta kiinnostuneelle lapselle, konsolipelien fanille tai kauhukirjoja ahmivalle nuorelle.

Lukemo avautui alkukesästä, mutta se ei ole vielä valmis. Lukemo täydentyy koko ajan uusilla kirjoilla. Kirjat tulevat Lukemoon, kun ne on saatu Lastenkirjainstituutin kirjaston kokoelmaan ja kuvailtu kirjaston tietokantaan. Lisäksi Lukemoon on koottu paljon lasten- ja nuortenkirjoja esille tuovaa materiaalia sekä tehtäviä, jotka sopivat sekä kouluun että vapaa-ajalle.

Lukemon lasten- ja nuortenkirjamaailman on tarkoitus täydentyä koko ajan sen mukaan, millaista materiaalia eri tahot tuottavat. Lukemo on oikea paikka monille eri sisällöille, joiden avulla lasten- ja nuortenkirjallisuutta saadaan vietyä lukijoiden käsiin.

Portaali kokoaa myös lastenkirjoihin liittyviä tapahtumia, yhteisöjä ja kirjavinkkejä. Siksi toivomme, että saamme mahdollisimman paljon vihjeitä Lukemoon sopivasta sisällöstä, jonka voimme liittää osaksi portaalia. Näin Lukemo rakentuu koko alan yhteiseksi kanavaksi, jossa on mahdollista jakaa tietoa ja avata tarinoiden maailmoja.

Nyt on sopiva aika etsiä mukavaa kesälukemista. Käy kokeilemassa, minkälaisia kirjoja Lukemosta löytyy vaikka etsimällä hakusanoilla ”retket”, ”rentoutus”, ”seikkailu” – tai sen mukaan millaisia toiveita omaan kesänviettoosi liittyy!

Kaisa Laaksonen