Puuteluettelot

Lastenkirjainstituutin kirjakokoelmassa on noin 70 000 nidettä lasten- ja nuortenkirjallisuutta ja alan tutkimuskirjallisuutta. Suuri osa lasten- ja nuortenkirjoista on yksin kappalein. Uusimmat kirjat saadaan kustantajalahjoituksina tai lahjoituksina yksityishenkilöiltä.

Osa kirjoista on kuitenkin vielä kirjastojen poistokirjoja, joilla kokoelmaa kartutettiin perustamisvaiheessa 1970-1980-luvulla. Osa uusistakin kirjoista jää syystä tai toisesta puuttumaan. Puutteita voi olla myös siinä tapauksessa, että kirjasta on julkaistu uusi painos tai versio, joka halutaan tallentaa kokoelmaan. Systemaattisesti uusia painoksia ei talleteta.

Jos haluat lahjoittaa meiltä puuttuvia lasten- ja nuortenkirjoja, olethan yhteydessä kirjastonhoitajaan puhelimitse 050 4632 786 tai sähköpostitse kirjasto(a)lastenkirjainstituutti.fi.

Kokoamme tälle sivulle laatimiamme puuteluetteloita sitä mukaa kuin saamme niitä valmiiksi.
Linkit avautuvat uuteen välilehteen.

Lastenkirjainstituutin puuteluettelo 2012-2019
(vuosina 2012–2019 julkaistut kirjat kustantajan mukaisesti järjestettyinä)

Vanhojen kuvakirjojen ja kuvitettujen lastenkirjojen puuteluettelo
(1800-luvulla ja vuosina 1900–1969 julkaistut kirjat kirjan nimen tai tekijän mukaisesti jerjestettyinä)

Pääosin Lastenkirjainstituutin kirjakokoelma on runsas ja monipuolinen. Onnet-tietokantaan on kuvailtu siitä noin 80 % ja vuodesta 2005 alkaen kaikki saamamme kirjat. Takautuvaa luettelointia odottaa vielä osa vuosina 1920-1993 julkaistuja satukirjoja ja lasten- ja nuortenromaaneja. Se, että kirjaa ei löydy Onnet-tietokannasta, ei välttämättä tarkoita sitä, että kirja puuttuu kokoelmastamme.

Kirjojen lahjoitussääntö
Onnet-tietokanta