Pirkanmaan lukudiplomi

Pirkanmaan Lukudiplomin tunnuskuva, jossa on avonainen portti, jonka takana näkyy puita.
Kuva: Jani Ikonen

Pirkanmaan lukudiplomi on Tampereen kaupunginkirjaston ja Lastenkirjainstituutin yhteistyössä kokoama lukudiplomi. Lukudiplomin löydät Tampereen kaupunginkirjaston sivuilta. Lukudiplomia voivat hyödyntää myös muut kuin pirkanmaalaiset toimijat.

Tutustu Pirkanmaan lukudiplomin alakoulun kirjalistoihin (avautuu uuteen välilehteen).

Tutustu Pirkanmaan lukudiplomin yläkoulun ja toisen asteen kirjalistoihin (avautuu uuteen välilehteen).

Pirkanmaan lukudiplomeita alakouluun (luokat 1-6), yläkouluun (luokat 7-9) ja toiselle asteelle (lukio ja ammatilliset oppilaitokset) päivitetään vuosittain.

Kaikille luokille on lisätty mukautettu lukudiplomi niille oppilaille, joille lukeminen on eri syistä vaikeaa.

Yläkoulun ja lukion lukudiplomia voi nyt käyttää myös Android- ja iOS-sovelluksena, jonka voi ladata ilmaiseksi Google Play -kaupasta.

Pirkanmaan lukudiplomin logo.

Jokaiselle luokalle oma valikoima

Luokka-asteen omasta valikoimasta on tarkoitus lukea tietty määrä kirjoja lukuvuoden aikana. Jokaisesta luetusta kirjasta tehdään yksi valinnainen tehtävä.

Kirjalistat helpottavat lukemisen löytymistä. Listoilla on monenlaista luettavaa, romaaneista sarjakuviin. Kirjoja on tarkoitus valita niin, että eri lajit tulevat tutuiksi. Voit myös valita opettajasi kanssa kirjoja myös listan ulkopuolelta. Joitain teoksia on saatavana myös e-kirjoina.

Kuinka monta luetaan?

Alakoulun luokilla 1–6 luetaan kuusi (6) kirjaa lukuvuoden aikana. Yläluokilla 7–9 luetaan seitsemän (7) kirjaa ja toisen asteen koulutuksessa kaksitoista (12) kirjaa koko koulutuksen aikana.

Onnea sinulle lukuharrastuksesi parissa!