Ladataan Tapahtumat

Tulevat Tapahtumat

Tapahtumat Etsi

Tapahtuma Views Navigation

tammikuu 2021

Julia Savtchenko: Minä, kissa -kuvitusnäyttely

tammikuu 11. / 10:00 - maaliskuu 17. / 15:00
Julia Savtchenko: Minä, kissa.

Lastenkirjainstituutissa on esillä Julia Savtchenkon kuvitusoriginaaleja J. S. Meresmaan kirjoittamaan teokseen Minä, kissa (Art House, 2020). Nähtävillä on 16 mauneikasta muotokuvaa kissoista, jotka ovat painaneet tassunjälkensä historiaan. Tervetuloa tutustumaan palatsikissaan, jota kutsutaan nimellä Wichien-maat eli Kuuntimantti, salaperäiseen oppineeseen kissaan ja muihin mauneikkaisiin kissoihin. Julia Savtchenko on helsinkiläinen kuvittaja, kuvataiteilija ja lastenkirjailija. Muotokuvien lisäksi häntä puhuttelevat erityisesti luonto- ja satuaiheet. Näyttelyyn voi tutustua kirjaston aukioloaikoina.

Lue lisää »

maaliskuu 2021

Seljalta maailman ääriin -näyttely

maaliskuu 3. / 10:00 - toukokuu 2. / 17:00
Työväenmuseo Werstas, Väinö Linnan aukio 8
Tampere, 33210 Suomi
+ Google Map

Seljalta maailman ääriin -näyttely sukeltaa kotimaisen tyttökirjallisuuden klassikoiden maailmaan. Rauha S. Virtanen (1931–2019) on nuortenkirjallisuutemme luetuimpia kirjailijoita. Ensimmäinen Seljan tytöt ilmestyi jo 1955, mutta Virtanen jatkoi kirjoittamistaan läpi elämänsä. Virtasen älykkäät ja vahvat hahmot, lempeän romanttiset tunnelmat ja yhteiskuntaa kriittisestikin pohdiskelevat tekstit ovat hurmanneet lukijoita sukupolvesta toiseen. Teoksista voi löytää niin nuoruuden levottomuuden, tuskaisuuden että rakkauden kaipuun. Tampereen Työväenmuseo Werstaalle maaliskuussa 2021 avautuva näyttely avaa Virtasen ajatusmaailmaa ja poliittista heräämistä haastattelujen ja arkistojen kautta. Esillä on lisäksi kokoelma kirjailijan paperinukkeja. Samalla selviää…

Lue lisää »

Lastenkirjakahvit

maaliskuu 18. / 14:00 - 15:00
Lastenkirjakahvit-logo.

Lastenkirjakahvit järjestetään etäyhteydellä torstaina 18.3. klo 14–15. Lastenkirjakahveilla keskustellaan ajankohtaisista lasten- ja nuortenkirjoista. Ota mukaan oma kirja tai tule kuuntelemaan, mitä muut ovat lukeneet. Ilmoittaudu mukaan osoitteeseen kaisa.laaksonen(a)lastenkirjainstituutti.fi, niin saat sähköpostiisi kutsulinkin ja osallistumisohjeet. Lastenkirjakahveilla käytetään Microsoft Teams -yhteyttä.

Lue lisää »

Tutkimuslukupiiri

maaliskuu 25. / 13:15 - 14:45

Lastenkirjainstituutin tutkijaverkoston tutkimuslukupiiri kokoontuu virtuaalisesti jälleen torstaina 25.3. alkaen klo 13:15. Lukupiiriin ovat tervetulleita alan opiskelijat ja tutkijat sekä muuten aiheesta kiinnostunut yleisö. Lukupiirissä perehdytään lasten- ja nuortenkirjallisuudesta hiljattain julkaistuun tutkimukseen ja alan klassikoihin. Käsiteltäväksi voi ehdottaa vaikka oman opinnäytetyön lähdekirjallisuutta. Mukaan voi tulla vaikka vain kuuntelemaan! Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse: hanna.e.jarvenpaa(a)jyu.fi niin saat tapaamisen Teams-linkin. Lisätietoja: Hanna Järvenpää, hanna.e.jarvenpaa(a)jyu.fi, Jyväskylän yliopisto Mirja Nieminen, mirja.nieminen(a)tuni.fi, Tampereen yliopisto

Lue lisää »

Kirjakori 2020: näyttely ja webinaari

maaliskuu 30. / 13:00 - 15:00
Kuva korista, jossa on kirjoja ja teksti KIrjakori

Kirjakori-näyttely kokoaa vuonna 2020 ilmestyneet lasten- ja nuortenkirjat. Näyttelyyn voi tutustua Lastenkirjainstituutissa kirjaston aukioloaikoina 29.3.-21.5. Kirjakori-näyttelyn yhteydessä julkaistaan teemakatsaus ja tilastot vuoden 2020 lasten- ja nuortenkirjoista. Teemoja ja tilastoja esittelevä webinaari järjestetään tiistaina 30.3. klo 13-15. Ilmoittaudu webinaariin sähköpostilla osoitteeseen info(a)lastenkirjainstituutti.fi, niin saat Teams-linkin.  

Lue lisää »

huhtikuu 2021

Lastenkirjakahvit

huhtikuu 15. / 14:00 - 15:00
Lastenkirjakahvit-logo.

Lastenkirjakahvit järjestetään etäyhteydellä torstaina 15.4. klo 14–15. Lastenkirjakahveilla keskustellaan ajankohtaisista lasten- ja nuortenkirjoista. Ota mukaan oma kirja tai tule kuuntelemaan, mitä muut ovat lukeneet. Ilmoittaudu mukaan osoitteeseen kaisa.laaksonen(a)lastenkirjainstituutti.fi, niin saat sähköpostiisi kutsulinkin ja osallistumisohjeet. Lastenkirjakahveilla käytetään Microsoft Teams -yhteyttä.

Lue lisää »

Tutkijatapaaminen

huhtikuu 21. / 13:00 - 15:00

Lastenkirjainstituutin tutkijaverkoston kevään tapaaminen on keskiviikkona 21.4. klo 13-15 etäyhteydellä. Tapaaminen on tarkoitettu lasten- ja nuortenkirjallisuutta tutkiville eri alojen opiskelijoille ja tutkijoille. Tapaamisessa esitellään muutamia meneillään olevia tutkimuksia, opinnäytetöitä tai artikkeleita tai niiden osia, keskustellaan ja annetaan vinkkejä toisille osallistujille. Tapaamiseen ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet. Voit kertoa kiinnostuksestasi esitellä omaa työtäsi lähettämällä sähköpostia Kaisa Laaksoselle (kaisa.laaksonen(a)lastenkirjainstituutti.fi). Ilmoittaudu mukaan maanantaihin 19.4. mennessä, niin saat Teams-linkin ja tapaamisen ennakkomateriaalit tutustuttavaksi.

Lue lisää »
+ Vie tapahtumat