Lainaus

Kirjaston kirjat ovat avokokoelmana tutkijoiden ja muiden asiakkaiden vapaassa käytössä. Lasten- ja nuortenkirjojen arkistokappaleita lukuun ottamatta useimmat kirjoista ovat lainattavissa. Arkistokappaleita voi lukea ja tutkia instituutin tiloissa. Kirjoja lainataan myös kirjastojen välisinä kaukolainoina.

Lainaajaksi kirjautumisessa tarvitaan voimassa oleva kaupungin- tai yliopistokirjaston kortti sekä henkilöllisyystodistus. Asiakastiedot tulee pitää ajan tasalla. Asiakas näkee omat lainatietonsa myös internetistä omilla tunnuksillaan. Tiedot päivittyvät nettiin pienellä viiveellä. Internetin kautta kirjoja ei voi uusia tai varata.

Kirjojen laina-aika on neljä viikkoa. Lainoja voidaan uusia enintään kuusi kertaa, minkä jälkeen kirjat tulee palauttaa kirjastoon. Kirjat voi lainata uudelleen, ellei niistä ole varauksia. Uusiminen tapahtuu sähköpostitse, puhelimitse tai kirjastossa käymällä. Lainat voi palauttaa palautuskärryyn myös toimiston aukioloaikoina, vaikka kirjasto olisi kiinni. Yksittäisiä kirjoja voi palauttaa myös instituutin postilaatikkoon, joka on ensimmäisen kerroksen hissiaulassa.

OPINTOKÄYNNIT
Kirjaston lyhyt perusesittely (30 min.) ryhmille maksuton

Käyttösäännöt ja palveluhinnasto