Lainaus

Kirjaston kirja- ja lehtikokoelmat ovat suurimmaksi osin avohyllyillä vapaasti selattavissa ja tutkittavissa. Osa lasten- ja nuortenkirjoista on arkistokappaleita, joita ei lainata. Lainattavissa ovat muut lasten- ja nuortenkirjat, tutkimuskirjat hakuteoksia lukuun ottamatta sekä ammattilehdet kuluvan vuoden numeroita lukuun ottamatta. Kirjoja lainataan myös kirjastojen välisinä kaukolainoina.

Lainaajaksi rekisteröitymiseen tarvitaan henkilöllisyystodistus sekä voimassa oleva kaupungin- tai yliopistokirjaston kortti. Asiakastiedot tulee pitää ajan tasalla.

Lainattavan aineiston laina-aika on neljä viikkoa. Lainat uusitaan kirjautumalla verkkokirjastoon tai ottamalla yhteyttä kirjastoon. Lainat voidaan uusia enintään kymmenen kertaa, minkä jälkeen aineisto tulee palauttaa kirjastoon. Aineisto voidaan lainata uudelleen, ellei siitä ole varauksia.

Lainat voi palauttaa kirjaston aukioloaikoina. Yksittäisiä kirjoja voi palauttaa myös Lastenkirjainstituutin postilaatikkoon, joka on ensimmäisen kerroksen hissiaulassa.

OPINTOKÄYNNIT

Kirjaston lyhyt perusesittely (30 min.) ryhmille maksuton

Onnet-tietokanta ja verkkokirjasto

Käyttösäännöt ja palveluhinnasto