Kirjoituskilpailut

Lastenkirjainstituutti on vuodesta 2015 lähtien järjestänyt yhteistyössä Lasten Tampere ry:n kanssa lapsille ja nuorille suunnattuja kirjoituskilpailuja. Kirjoituskilpailujen aiheena ovat olleet mm. sanaleikit, sadut, historiallinen draama ja Lauri Viita.

Syksyllä 2021 järjestämme Kuvan maailma -kirjoituskilpailun, joka on suunnattu alkuopetuksen oppilaille.
Lue lisää Kuvan maailma -kirjoituskilpailusta.

Syksyllä 2020 järjestimme yläkoululaisille kirjoituskilpailun, joka liittyy Väinö Linnan juhlavuoteen. Lue lisää Väinö Linnan jäljillä -kilpailusta.

Lastenkirjainstituutti osallistuu myös erilaisten lasten- ja nuortenkirjallisuuteen liittyvien kirjoituskilpailujen järjestämiseen ja tiedottaa muiden järjestämistä kilpailuista.

Kirjaviisaat on vuosittain tamperelaisille viidesluokkalaisille suunnattu kirjatietokilpailu, joka syksyisin järjestetään Kirjalitta-festivaalin yhteydessä. Lue lisää Kirjalitta-festivaalin sivuilta.

IBBY Finland järjestää vuosittain lapsille tai nuorille suunnattuja kirjoituskilpailuja eri aiheista. Lue lisää Ibby Finlandin kotisivuilta.

Lukujäristys -kirjoituskilpailu nuorille

Vuonna 2020 Lastenkirjainstituutti ja IBBY Finland ry. järjestävät yhteistyössä Lukujäristys -kirjoituskilpailun 13-19-vuotiaille nuorille. Kilpailussa etsitään tekstejä merkittävistä lukukokemuksista. Kilpailuun voi osallistua 10.10.2020 saakka.

Lue lisää Lukujäristys-kirjoituskilpailusta.

Menneet kilpailut

Sytytä lukemisen VIMMA (2019)

Lastenkirjainstituutti julkisti 40-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi vuoden 2018 lopussa kirjoituskilpailun, joka järjestettiin yhteistyössä Kariston kanssa. Kilpailussa etsittiin erityisesti 11-14-vuotiaita poikia kiinnostavaa kaunokirjallista käsikirjoitusta.

Lue lisää Sytytä lukemisen VIMMA -kilpailusta.

Leikitään sanoilla! (2019)

Lasten Tampere ry ja Lastenkirjainstituutti järjestivät syksyllä 2019 kirjoituskilpailun tamperelaisille 2. luokan oppilaille. Kilpailussa kirjoitettiin sanaleikkejä. Opettajille tarjottiin sanaleikkiaiheinen sanataidekoulutus.

Lue Leikitään sanoilla -kilpailukutsu.

Sanoista satu (2018)

Lasten Tampere ry ja Lastenkirjainstituutti järjestivät syksyllä 2018 satuaiheisen kirjoituskilpailun 1.-4. -luokkalaisille tamperelaisille.

Lue Sanoista satu -kilpailukutsu.

Mites siinä sillai kävi? (2017)

Itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Lasten Tampere ry, Lastenkirjainstituutti ja Työväenmuseo Werstas järjestivät kirjoituskilpailun, jossa 6.-8.-luokkalaiset saivat eläytyä Suomen historiaan. Kilpailutöiden lajina oli draama.

Tutustu Mites siinä sillai kävi? -kilpailun materiaaleihin.

Lauri Viita

Lasten Tampere ry ja Lastenkirjainstituutti järjestivät syksyllä 2016 kirjoituskilpailun, joka kutsui 12–19-vuotiaat nuoret kirjoittamaan runoja Lauri Viidan jalanjäljissä. Kirjailijan 100-vuotisjuhlavuonna toivoimme, että myös tämän päivän nuoret löytävät Viidan tuotannon ja tarttuvat itse rohkeasti runoon.

Tutustu Lauri Viita -runokilpailuun ja sen voittajiin.