Kirjoituskilpailut

Lastenkirjainstituutti on vuodesta 2015 lähtien järjestänyt yhteistyössä Lasten Tampere ry:n kanssa lapsille ja nuorille suunnattuja kirjoituskilpailuja. Kirjoituskilpailujen aiheena ovat olleet mm. sanaleikit, sadut, historiallinen draama ja Lauri Viita.

Syksyllä 2023 Lasten Tampere ry, Lastenkirjainstituutti ja Vapriikki järjestävät Olipa kerran -satukirjoituskilpailun Tampereen 3. ja 4. luokkien oppilaille. Tutustu kilpailuohjeeseen.

Syksyllä 2022 osana lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalittaa järjestettiin Yksinäisten postitoimisto -kirjoituskilpailu tamperelaisille 6.-luokkalaisille. Tutustu kilpailuohjeisiin Kirjalitan omilta sivuilta.

Syksyllä 2021 järjestimme Kuvan maailma -kirjoituskilpailun, joka on suunnattu alkuopetuksen oppilaille.
Lue lisää Kuvan maailma -kirjoituskilpailusta.

Syksyllä 2020 järjestimme yläkoululaisille kirjoituskilpailun, joka liittyy Väinö Linnan juhlavuoteen. Lue lisää Väinö Linnan jäljillä -kilpailusta.

Lastenkirjainstituutti osallistuu myös erilaisten lasten- ja nuortenkirjallisuuteen liittyvien kirjoituskilpailujen järjestämiseen ja tiedottaa muiden järjestämistä kilpailuista.

Kirjaviisaat on vuosittain tamperelaisille viidesluokkalaisille suunnattu kirjatietokilpailu, joka syksyisin järjestetään Kirjalitta-festivaalin yhteydessä. Lue lisää Kirjalitta-festivaalin sivuilta.

IBBY Finland järjestää vuosittain lapsille tai nuorille suunnattuja kirjoituskilpailuja eri aiheista. Lue lisää Ibby Finlandin kotisivuilta.

Unelmat – kirjoitus- ja mediatallennekilpailu 13–19-vuotiaille

Unelmat voivat olla pieniä tai suuria. Ne voivat toteutua pian, joskus tulevaisuudessa tai eivät koskaan. Unelmat houkuttelevat jaksamaan ja puurtamaan. Kannattaako unelmoida, tehdä niiden eteen töitä ja nauttia kun saavuttaa unelmansa? Millaisia unelmia sinulla on? Onko jokin unelmasi kenties jo toteutunut? 

Vuonna 2021 IBBY Finland ry., Lastenkirjainstituutti ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto järjestivät yhteistyössä Unelmat – kirjoitus- ja mediatallennekilpailun. Kilpailussa etsittiin tekstejä ja mediatallenteita nuorten unelmista.

Lue lisää Unelmat-kilpailusta.

Lukujäristys -kirjoituskilpailu nuorille

Vuonna 2020 Lastenkirjainstituutti ja IBBY Finland ry. järjestivät yhteistyössä Lukujäristys -kirjoituskilpailun 13-19-vuotiaille nuorille. Kilpailussa etsitään tekstejä merkittävistä lukukokemuksista.

Lue lisää Lukujäristys-kirjoituskilpailusta.

Menneet kilpailut

Sytytä lukemisen VIMMA (2019)

Lastenkirjainstituutti julkisti 40-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi vuoden 2018 lopussa kirjoituskilpailun, joka järjestettiin yhteistyössä Kariston kanssa. Kilpailussa etsittiin erityisesti 11-14-vuotiaita poikia kiinnostavaa kaunokirjallista käsikirjoitusta.

Lue lisää Sytytä lukemisen VIMMA -kilpailusta.

Leikitään sanoilla! (2019)

Lasten Tampere ry ja Lastenkirjainstituutti järjestivät syksyllä 2019 kirjoituskilpailun tamperelaisille 2. luokan oppilaille. Kilpailussa kirjoitettiin sanaleikkejä. Opettajille tarjottiin sanaleikkiaiheinen sanataidekoulutus.

Lue Leikitään sanoilla -kilpailukutsu.

Sanoista satu (2018)

Lasten Tampere ry ja Lastenkirjainstituutti järjestivät syksyllä 2018 satuaiheisen kirjoituskilpailun 1.-4. -luokkalaisille tamperelaisille.

Lue Sanoista satu -kilpailukutsu.

Mites siinä sillai kävi? (2017)

Itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Lasten Tampere ry, Lastenkirjainstituutti ja Työväenmuseo Werstas järjestivät kirjoituskilpailun, jossa 6.-8.-luokkalaiset saivat eläytyä Suomen historiaan. Kilpailutöiden lajina oli draama.

Tutustu Mites siinä sillai kävi? -kilpailun materiaaleihin.

Lauri Viita

Lasten Tampere ry ja Lastenkirjainstituutti järjestivät syksyllä 2016 kirjoituskilpailun, joka kutsui 12–19-vuotiaat nuoret kirjoittamaan runoja Lauri Viidan jalanjäljissä. Kirjailijan 100-vuotisjuhlavuonna toivoimme, että myös tämän päivän nuoret löytävät Viidan tuotannon ja tarttuvat itse rohkeasti runoon.

Tutustu Lauri Viita -runokilpailuun ja sen voittajiin.