Palveluhinnasto

Lastenkirjainstituutin ja instituutin kirjaston yleisesittelyt yksityishenkilöille ja ryhmille ovat maksuttomia. Myös lainaus ja aineiston varaaminen ovat maksuttomia.

PALAUTUSPYYNNÖT

Varatusta aineistosta ensimmäinen palautuspyyntö lähetetään heti eräpäivän jälkeen. Muutoin ensimmäinen palautuspyyntö lähetetään seitsemän vuorokauden kuluttua eräpäivästä ja toinen 14 vuorokauden kuluttua eräpäivästä.

Kolmas, maksullinen ilmoitus lähetetään 21 vuorokauden kuluttua eräpäivästä 7 euron muistutuslaskun kera. Lainan voi uusia, kun muistutuslasku on maksettu. Lasku tulee maksaa, vaikka laina palautettaisiin.

Jos kolmanteen palautuspyyntöön ei reagoida 14 vuorokauden kuluessa, asiakas menettää lainausoikeutensa. Lainausoikeuden saa takaisin, kun palautuspyynnöistä kertyneet maksut on maksettu ja aineisto on palautettu tai korvattu.

Jos laskua ei ole maksettu eikä lainaa palautettu tai korvattu 30 päivän kuluessa kolmannen palautuspyynnön lähettämisestä, asiakkaalle lähetetään lasku aineiston korvaamiseksi. Tämän lisäksi peritään 20 euron käsittelymaksu. Käsittelymaksu ja muistutuslasku tulee maksaa, vaikka laina palautettaisiin.

ITSEPALVELUKOPIOT

Mustavalkoiset paperikopiot
A4 20 snt/valotus
A3 30 snt/valotus

Värikopiot
A4 30 snt/valotus
A3 50 snt/valotus

Aineiston skannaaminen omalle muistitikulle tai omaan sähköpostiin on maksutonta.

KAUKOPALVELU

Kirjastojen välinen kaukopalvelu kotimaassa sekä Pohjoismaissa ja Baltian maissa on maksutonta.

Muut ulkomaiset kaukopalvelutilaukset: alkaen 15 € / nide.

PALVELUKOPIOT

Artikkelit
7 euroa (yksi artikkeli)

Artikkelikopio ja lasku toimitetaan tilaajan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen pdf-liitteenä.

Kokonaiset teokset (esimerkiksi kuvakirjat)

7 euroa (1–3 sivua)
30 euroa (4–20 sivua)
50 euroa (21–35 sivua)

Yksittäiset kuvat tai sivut toimitetaan joko sähköisesti pdf-liitteenä tai paperitulosteina. Useampisivuiset kirjat toimitetaan paperijäljenteenä. Yli 35-sivuisia kirjoja ei kopioida kokonaisuudessaan. Lasku toimitetaan kopion mukana tai myöhemmin erikseen. Hinnat sisältävät lähetyskulut kotimaassa. Ulkomaisiin tilauksiin lisätään lähetyskulut.

Kopioiminen Lastenkirjainstituutin aineistosta on mahdollista, mikäli kopiointi tai skannaus ei vahingoita teosta. Tekijänoikeuslain mukaan aineistosta on lupa ottaa yksittäinen kopio omaan yksityiseen käyttöön. Vastuu tekijänoikeuslain noudattamisesta on asiakkaalla.