Lukeva Pirkanmaa

Pekka Saravo jäähallissa jääkiekkovarusteissa. Kuvaaja: Saara Tuominen
Pekka Saravo. Kuvaaja: Saara Tuominen

Rosa Hautala ja Valtteri lehtinen kirjat kädessä nojatuolissa.
Rosa Hautala ja Valtteri Lehtinen. Kuva: Saara Tuomien

Rap-yhtye Mansesterin kolme muusikkoa.
Mansesteri. Kuvaaja: Saara Tuominen

Lukeva Pirkanmaa (2017) oli Pirkanmaan Kulttuurirahaston tilaama erillishanke, jonka vastuutahona on Lastenkirjainstituutti. Lukeva Pirkanmaa esittelee pirkanmaalaisia, joita yhdistää rakkaus lukemiseen ja kirjoihin.

Vuodesta 2017 lähtien pirkanmaalaiset kirja-alan toimijat ovat kokoontuneet yhteen ja järjestäneet tempauksia Lukeva Pirkanmaa -verkostossa. #koskamäluen -mediakampanjassa pirkanmaalaiset, nuoria innostavat lukuesikuvat kertovat lukutottumuksistaan ja kutsuvat kaikki tekemään samoin. Lukeva Pirkanmaa -verkoston Facebook-ryhmään liittymällä pysyt ajan tasalla kirjoihin ja lukemiseen liittyvistä asioista Pirkanmaalla.

#koskamäluen -mediakampanjassa pirkanmaalaiset, nuoria innostavat lukuesikuvat kertovat lukutottumuksistaan ja kutsuvat kaikki tekemään samoin. Jaa sinäkin oma selfie, lukukokemus tai lukuvinkki tunnisteella #koskamäluen.

Katso #koskamäluen -mediakampanjan videot alla olevista linkeistä:

 

 

#koskamäluen -lukuviesti kiersi ympäri Pirkanmaata 11.5.2017 seuraavissa kunnissa:
Mänttä-Vilppula, Orivesi, Punkalaidun, Pälkäne, Sastamala, Tampere ja Valkeakoski. Lukuviestissä kokoonnuttiin lukemaan ääneen pätkä vapaavalintaista tekstiä. Katso linkkien takaa artikkeleita tapahtumasta kunnissa.

Lue tarkemmin tempauksista Sastamalassa ja Tampereella:
Alueviesti 11.5.2017
Aamulehti 11.5.2017

Tampereen Keskustorin tapahtumaa juonsivat Salla Paajanen ja Valtteri Lehtinen, ja siellä lukuviestiä veivät eteenpäin mm. Eila Roine, Ville Pirinen, Risto Ylihärsilä, Sirkku Peltola ja Matti Posio. Mansesteri soitti minikeikan ja lopuksi otettiin lukijayhteiskuva:

Suuri lukijayhteiskuva
Kuva: Petri Huhtinen / Aamulehti

Lisää lukuviestin tunnelmia ja lukuvinkkejä voit katsoa ja jakaa sosiaalisen median kanavilla tägillä #koskamäluen.

Tule mukaan, tehdään yhdessä Lukeva Pirkanmaa!

Jos olet Pirkanmaalla kirjallisuuden tai lukemisen parissa toimiva henkilö, liity mukaan Lukeva Pirkanmaa -verkostoon! Verkostossa tiedotetaan alueen kirjallisuuskentän tapahtumista ja suunnitellaan yhteisiä projekteja.

Lukeva Pirkanmaa -ryhmä Facebookissa.

Yhteistyössä

Yhteistyökumppanien logot: Pirkanmaan kulttuurirahasto, Lastenkirjainstituutti, Pukstaavi, Aamulehti.