Lastenkirjasilta

Ystävyyskaupunkien Tampereen ja Tarton monipuolinen lastenkirjallisuustarjonta ja osaaminen pääsee esille Lastenkirjasilta-hankkeessa, jonka tarkoitus on vahvistaa Viron ja Suomen lasten- ja nuortenkirjallisuuden tuntemusta ja yhteistyötä. Projekti käynnistyy vuonna 2022 ja huipentuu vuonna 2024, jolloin Tartto on Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Pirkanmaalaiset ja virolaiset kirjailijat, kuvittajat, kääntäjät ja kustantajat tapaavat ensin toisiaan ammattilaistyöpajoissa Tartossa syksyllä 2023. Tavoitteena on luoda yhteyksiä ja yhteistyötä eri maiden tekijöiden välille. Keväällä 2024 molemmissa maissa toteutetaan lapsille ja nuorille suunnattuja työpajoja, joissa he pääsevät kirjoittamaan ja kuvittamaan tarinoita lastenkirjallisuuden ja kuvitustaiteen ammattilaisten ohjauksessa.

Hankkeen lopuksi kummassakin maassa pidettävissä näyttelyissä nähdään niin ammattilaisten kuin työpajoihin osallistuneiden lasten töitä. Päätösseminaarissa Tampereella esitellään hankkeen tuloksia ja yhteistyötä kustantajille, kirja-alan toimijoille ja muille lastenkirjallisuudesta kiinnostuneille.

Hankkeen toteuttaa Lastenkirjainstituutti osana Operaatio Pirkanmaa 2022–2024 -projektia. Yhteistyössä Eesti Lastekirjanduse Keskus ja Pirkkalaiskirjailijat ry.