Lehdet

Lastenkirjainstituutin lehtikokoelmassa on lähes 750 nimekettä lasten- ja nuortenlehtiä ja alan erikoislehtiä. Vanhimmat lastenlehdet ovat suomenruotsalainen EOS (vuodesta 1854) ja Lasten Suometar (vuodesta 1856). Edelleen ilmestyvistä lehdistä Koululaisen numeroita on 1940-luvulta ja Aku Ankan numeroita 1950-luvulta alkaen.

Ammattilehtikokoelmassa on sekä kotimaisia että ulkomaisia kirjallisuusalan lehtiä kuten Bookbird (Itävalta), International research in children’s literature (Iso-Britannia), Kjl & m (Saksa), Opsis Barnkultur (Ruotsi) ja La revue des livres pour enfants (Ranska). Lehtikokoelma on käytettävissä kirjaston lukupaikoilla. Ammattilehtiä saa lainaksi kuluvan vuoden numeroita lukuun ottamatta.

Lastenkirjainstituutin kirjastossa on myös laaja leikekokoelma, joka sisältää lasten- ja nuortenkirjallisuutta (mm. kirjailijoita ja kuvittajia), kirjallisuudentutkimusta, lastenteatteria ja ylipäänsä lasten- ja nuortenkulttuuria käsitteleviä leikkeitä. Kokoelman pohjana on kirjastonhoitaja Raija-Leena Tikkasen leikekokoelma vuosilta 1948–1978, minkä jälkeen leikkeitä on kerätty 2010-luvulle erityisesti Helsingin Sanomista ja Aamulehdestä. Vuodesta 2011 alkaen leikkeitä on talletettu vain valikoiden.

Luettelo kirjastoon saapuvista lasten- ja nuortenlehdistä.

Luettelo kirjastoon saapuvista ammattilehdistä.

Luettelo kirjaston ammattilehtikokoelmasta.