Lehdet

Lastenkirjainstituutin lehtikokoelmassa on lähes 750 nimekettä lasten- ja nuortenlehtiä ja alan erikoislehtiä. Vanhimmat lastenlehdet ovat suomenruotsalainen EOS (vuodesta 1854) ja Lasten Suometar (vuodesta 1856). Edelleen ilmestyvistä lehdistä Koululaisen numeroita on 1940-luvulta ja Aku Ankan numeroita 1950-luvulta alkaen.

Ammattilehtikokoelmassa on sekä kotimaisia että ulkomaisia kirjallisuusalan lehtiä kuten Bookbird (Itävalta), International research in children’s literature (Iso-Britannia), Kjl & m (Saksa), Opsis Barnkultur (Ruotsi) ja La revue des livres pour enfants (Ranska). Lehtikokoelma on käytettävissä kirjaston lukupaikoilla.

Lastenkirjainstituutin kirjastossa on myös laaja leikekokoelma, joka sisältää lasten- ja nuortenkirjallisuutta (mm. kirjailijoita ja kuvittajia), kirjallisuudentutkimusta, lastenteatteria ja ylipäänsä lasten- ja nuortenkulttuuria käsitteleviä leikkeitä. Kokoelman pohjana on kirjastonhoitaja Raija-Leena Tikkasen leikekokoelma vuosilta 1948–1978, minkä jälkeen leikkeitä on kerätty 2010-luvulle erityisesti Helsingin Sanomista ja Aamulehdestä. Vuodesta 2011 alkaen leikkeitä on talletettu vain valikoiden.

Luettelo kirjastoon saapuvista lasten- ja nuortenlehdistä.

Luettelo kirjastoon saapuvista ammattilehdistä.

Luettelo kirjaston ammattilehtikokoelmasta.