Lainattavat näyttelyt

Lastenkirjainstituutin kirjanäyttelyitä kirjastot, museot, koulut tai erilaiset kirjalliset tapahtumat voivat lainata näyttelyvuokraa vastaan. Kirjojen suojaamiseksi esillepanoon tarvitaan vitriinit. Lainausaika on yksi (1) kalenterikuukausi, ellei toisin sovita. Myös postikulut molempiin suuntiin maksaa lainaaja. Lainaajan tulee huolehtia, että näyttely palautetaan perille Lastenkirjainstituutin tiloihin osoitteeseen Puutarhakatu 11 A, 33210 Tampere.

Kun Lastenkirjainstituutin laatima näyttely on esillä muiden järjestäjien tiloissa, toivomme että tiedotuksessa mainitaan “Alkuperäistuotanto: Lastenkirjainstituutti”. Näyttelyluetteloita voi kopioida omaan käyttöön vapaasti. Kirjanäyttelyiden tiedustelut ja varaukset kirjastonhoitajalta: Yhteystiedot.

Näyttelyluetteloiden linkit avautuvat uuteen välilehteen.

Aikansa kuvia ja klassikoita – valikoima lasten- ja nuortenkirjoja 1800-luvulta toiseen maailmansotaan

Näyttely sisältää selostavan näyttelyluettelon ja 66 kirjaa 1800-luvulta toiseen maailmansotaan, muiden muassa varhaisia kuvakirjoja, ensimmäisiä tyttö- ja poikakirjoja sekä käännösklassikoita. Näyttelyvuokra 150 €/kk.

Tutustu näyttelyluetteloon (PDF).
Nimilaput tulostettavaksi näyttelyä varten (PDF).

Aikansa kuvia ja klassikoita -näyttelyluettelon kansikuva.

Aikansa kuvia ja klassikoita -kirjanäyttely luo katsauksen lasten- ja nuortenkirjallisuuden historiaan ja kehitykseen. Kannen kuva-aihe on R. Åkerblomin kuvittamasta kirjasta Kuvia Suomen lasten elämästä (1882; kuvattu näköispainoksesta 1982).

Lue lapselle – yhteinen lukuhetki on onnenhetki

Ensikirjanäyttely sisältää näyttelyluettelon ja 25 äitiyspakkauksissa mukana ollutta katselukirjaa vuonna 1979 julkaistusta Pallero (Knubbis) -kirjasta alkaen. Näyttelyvuokra 50 €/kk.

Tutustu näyttelyluetteloon (PDF).
Ensikirjojen nimilaput tulostettavaksi näyttelyä varten (PDF).

Lue lapselle -ensikirjanäyttelyn esitteen kansi.
Lue lapselle -ensikirjanäyttely esittelee äitiyspakkauksissa mukana olleita katselukirjoja. Luettelon kantena on Anne Vaskon kuvitusta Tittamari Marttisen kirjaan Iloinen lorutoukka (Pieni Karhu 2008)

 

Suomalaisia aapisia Agricolasta nykyaikaan

Näyttely sisältää näyttelyluettelon ja 38 aapista eri vuosikymmeniltä, alkaen vuoden 1543 Agricolan Abckirian näköispainoksesta ja päätyen 2000-luvun aapisiin. Näyttelyvuokra 80 €/kk.

Tutustu näyttelyluetteloon (PDF)

Suomalaisia aapisia Agricolasta nykyaikaan -näyttelyluettelon kansi.
Suomalaisia aapisia Agricolasta nykyaikaan -näyttely esittelee suomalaisen aapisen kehitystä 1500-luvulta 2010-luvulle. Näyttelyluettelon kansikuvana on Erkki Koposen kuvitus Martti Haavion Kotiaapiseen (18. p. 1963).