Vuoden 2022 Kirjalitta-festivaali avaa ovet todellisiin ja kuvitteellisiin maailmoihin

Kirjalitta FB-banneri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvitus: Satu Kontinen, taitto: Mira Piitulainen

Koko perheen lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta järjestetään Tampereella 7.-13.11.2022 teemalla
”Maailma kynässä”. Viikon mittainen ohjelma kutsuu tutkimaan mielikuvituksen maailmoja ja tarua ihmeellisemp
ää todellisuutta. Luvassa on sanataidepajoja, kirjailijavierailijoita lapsille ja nuorille, Iltasadun aika! -iltasatutapahtuma lapsiperheille ja paljon muuta. Festivaali levittäytyy myös Tampereen katukuvaan lasten ja nuorten tekstinäyttelyiden välityksellä. 

Lauantaina 12.11. Kirjalitta huipentuu työpajapäivään nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa. Päivän aikana on mahdollista herätellä luontoa eloon yhdessä nukketeatteriryhmä Taiga-Maton kanssa, kurkistaa alamaailmoihin Konstaapeli Danielin ja Jari Mäkipään kanssa, lähteä tutkimusmatkalle avaruuteen Tero Hiekkalinnan johdolla, perehtyä lumotun Tampereen kartastoon Laura Ertimon ja Satu Kontisen työpajoissa sekä tutkia maapallon rakennetta Tiedeka-työpajassa. Paikalla on myös Akateemisen kirjakaupan pop-up -myymälä sekä kirjastoauto Kosmos, josta voi lainata eri maailmoja avaavia teoksia päivän päätteeksi myös kotiin mukaan.  

Jo kahdeksatta kertaa järjestettävän Kirjalitta-festivaalin ydinajatuksena on nostaa esiin innostavia, osallistavia ja yhteisöllisiä tapoja kokea kirjallisuutta. Festivaalien aikana kirjailijat, lapset sekä nuoret kohtaavat yhdessä tekemisen, sanataiteen ja kirjallisuuden äärellä. Tänä vuonna kirjallisiin maailmoihinsa meitä opastavat kirjailijavieraat Miina Supinen, Anu Holopainen, Hannele Huovi sekä moni muu. Ohjelmaa tullaan näkemään Tampereen kaupunginkirjaston pää- ja lähikirjastoissa, Lastenkulttuurikeskus Rullassa sekä Monitoimitalo 13:ssa.  

Festivaalin järjestävät Lastenkirjainstituutti ja Sanataideyhdistys Yöstäjä yhdessä tamperelaisten ja valtakunnallisten kirja- ja lastenkulttuuritoimijoiden kanssa.  

 Kirjalitta-festivaali 7.-13.11.2022 Tampereella.
@kirjalitta #kirjalitta #kirjalitta2022 #maailmakynassa
 

Lisätietoa: 

kirjalitta.fi
Aino-Maria Kangas, tuottaja-tiedottaja
kirjalitta(a)yostaja.fi

Kollaasi.