Lastenkirjainstituutin uusi verkkokirjasto on avautunut

Kirjaston Onnet-tietokanta löytyy nyt osoitteesta lki.verkkokirjasto.fi. Verkkokirjastossa voi tiedonhaun ohella uusia lainoja, tehdä varauksia ja päivittää omia tietoja.

Lastenkirjainstituutin uusi verkkokirjasto on valmistunut ja asiakkaiden käytössä osoitteessa lki.verkkokirjasto.fi. Uudistuksen taustalla on siirtyminen useista yleisistä ja erikoiskirjastoista tuttuun Axiell Aurora -kirjastojärjestelmään. Kirjastojärjestelmän vaihto on toteutettu opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella.

Verkkokirjastossa voi selata Lastenkirjainstituutin Onnet-tietokantaan kuvailtua aineistoa: lasten- ja nuortenkirjallisuutta sekä sitä koskevaa tutkimusta. Onnetissa on monipuoliset asiasanat ja tiivistelmät lähes 54 000 teoksesta. Lisäksi Onnetissa on tiedot yli 137 000 osakohteesta eli yksittäisestä runosta, sadusta, novellista ja tutkimusartikkelista. Onnetista löytyy myös lukuisia opinnäytteitä, omakustanteita ja muita harvinaisia teoksia.

Lastenkirjainstituutin verkkokirjastossa voi hakea tietoa perus- ja tarkennetulla haulla. Tarkennetussa haussa pääsee valitsemaan, kohdistuuko haku koko kokoelmaan vai tutkimuskirjallisuuteen, lasten- ja nuortenkirjoihin tai erikoisaineistoihin. Lisäksi hakutuloksia voi rajata esimerkiksi aineistolajin, kielen ja julkaisuvuoden perusteella.

Verkkoasiointi mahdollista kirjautuneille asiakkaille

Uuden verkkokirjaston myötä sähköinen kirjastoasiointi helpottuu ja laajenee. Lastenkirjainstituutin kirjaston asiakkaat voivat nyt kirjautua sivustolle ja uusia lainoja, varata aineistoa ja päivittää asiakastietoja. Tunnukset verkkoasiointia varten saa kirjastosta.

Uutta verkkokirjastoa voi käyttää sujuvasti niin selaimella kuin mobiilissa. Suomenkielisen pääsivuston lisäksi on tarjolla sekä ruotsin- että englanninkielinen versio.

Verkkokirjastossa on vielä muutamia keskeneräisyyksiä, joiden viimeistely jatkuu alkusyksyn ajan. Jos havaitset sivustolla jotain kummallista tai haku ei toimi toivotulla tavalla, ota yhteys kirjastoon: kirjasto(a)lastenkirjainstituutti.fi.

Syyskuussa opastusta verkkokirjaston käyttöön

Uuteen verkkokirjastoon voi tutustua kaikille avoimissa kirjastoesittelyissä. Seuraavat tilaisuudet järjestetään maanantaina 19.9. klo 16–17 Lastenkirjainstituutissa ja maanantaina 26.9. klo 16–17 Teams-yhteydellä: bit.ly/kirjastoesittely. Tervetuloa!

Lastenkirjainstituutin verkkokirjasto: lki.verkkokirjasto.fi

Lisätietoja:

Kaisa Laaksonen, toiminnanjohtaja, Lastenkirjainstituutti
p. 050 3615 639, kaisa.laaksonen(a)lastenkirjainstituutti.fi

Anna Tiitinen, kirjastonhoitajan sijainen, Lastenkirjainstituutti
p. 050 4632 786, anna.tiitinen(a)lastenkirjainstituutti.fi