Punni-kirjallisuuspalkinto jaetaan toisen kerran keväällä 2018

Punni-kirjallisuuspalkinto on tunnustus kotimaiselle lasten- ja nuortenkirjan tekijälle esikoisteoksesta tai rohkeasta avauksesta lasten- ja nuortenkirjallisuudessa.

Palkinnon arvo on 4000 euroa ja se tullaan jakamaan vuosina 2017-2020. Ensimmäisen Punni-palkinnon saivat keväällä 2017 Elina Hirvonen ja Ville Tietäväinen kuvakirjasta Näkymätön (Lasten Keskus). Kirjaa pidettiin rohkeana avauksena sekä aiheensa että kerrontatyylinsä puolesta.

Vuonna 2018 jaettavan palkinnon raadin asiantuntijajäseneksi on valittu oppikirjailija Markku Töllinen, Lastenkirjallisuuden kannatusyhdistyksen jäsenedustajaksi kirjailija Katja Krekelä ja nuorisojäseneksi lukiolainen Jaina Saviainen. Raadin puheenjohtajana toimii Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen.

Kustantajat voivat ilmoittaa haluamansa vuonna 2017 ilmestyneet teokset mukaan kilpailuun. Tiedot mukaan ilmoitettavista teoksista tulee toimittaa 15.1.2018 mennessä osoitteeseen info@lastenkirjainstituutti.fi. Samasta osoitteesta saa lisätietoa mukaan ilmoitettujen teosten toimittamisesta raadin jäsenille.

Miksi juuri Punni?

Kirsi Kunnaksen (s. 1924) Punni on hauska ja viisas kertomus erilaisuuden hyväksymisestä (Tiitiäisen tarinoita, WSOY 1957). Punni-jänis on toisenlainen kuin muut, joiden mielestä Punnin kaltaista ei voi ollakaan. Kunnaksen suostumuksella Punni rohkaisee nyt oman palkinnon myötä lastenkirjallisuuden tekijöitä luomaan raikkaita ja arkailemattomia teoksia nykylapsille ja tuleville sukupolville. Kirsi Kunnas on rakastettu lastenkirjailija ja moderni alan uudistaja.