Onnimanni 4/2017 on ilmestynyt

Onnimannin numero 4/2017 perehdyttää lukijansa L. M. Montgomeryn elämään Aino Isojärven artikkelissa Montgomeryn elämäkerrasta ja uudesta Vihervaaran Annasta kertovasta tv-sarjasta. Sara Kokkosen artikkelissa käsitellään Kotikunnaan Rillaa Suomen jatkosodan aikana. Vaikka kirjan suomennos ilmestyi vasta vuonna 1962, käänsi Aune Levanto kirjaa Pohjois-Karjalan Kenttälotta-lehteen jo jatkosodan aikana.

Onnimannissa muistellaan marraskuussa edesmennyttä Maria Laukkaa, joka oli uupumaton lastenkulttuurin ja kuvituksen puolestapuhuja ja ohittamaton lastenkirjallisuuden kuvitustaiteen tuntija.

Palkinnon saajista esitellään Onnimanni-palkinnon saanut Päivi Heikkilä-Halttunen ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandialla palkittu Sanna Mander.

Lehdessä perehdytään 2010-luvun pottakirjoihin Mari Taneli artikkelissa ja Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen vertailee pohjoismaisten lastenkirjainstituuttien toimintaa.

Onnimannin ensi vuoden numerot 1 ja 2 ilmestyvät kaksoinumerona 1-2/2018 huhtikuun puolivälin jälkeen. Lehti on Lastenkirjainstituutin 40-vuotisjuhlanumero.

Lue lisää!