Onnimanni-palkinto Lukuhirmu Hertalle

Lukuhirmu Hertta.Vuoden 2020 Onnimanni-palkinnon saa Lukuhirmu Hertta, 12-vuotias kirjatubettaja Helsingistä.

Lastenkirjainstituutin Onnimanni-palkintoa on jaettu vuodesta 1993 saakka lasten- ja nuortenkirjallisuutta tai sen asemaa ja merkitystä edistävästä teosta tai toiminnasta. Palkinnon voi saada yksittäinen henkilö tai yhteisö. Tunnustuspalkintoon kuuluu Marjatta Kurenniemen saturomaani Oli ennen Onnimanni sekä kolme raha-arpaa. Tänä vuonna palkinto jaetaan ensimmäistä kertaa lukevalle lapselle.

Palkinto myönnetään Lukuhirmu Hertalle hänen sosiaaliseen mediaan tekemistään lastenkirjavinkeistä ja -sisällöistä, jotka innostavat lukemaan ja toimivat samalla myönteisenä esimerkkinä muille lapsille. Hertta jakaa lukemisen iloa kanavissa, jotka ovat lapsille ja nuorille tuttuja. Näin hän tuo kirjat lähemmäksi lasten ja nuorten omaa kokemusmaailmaa. Olennaista on, että Hertta antaa vinkkejä nimenomaan lapselta toiselle.

Suomessa julkaistaan vuosittain valtavasti laadukasta lasten- ja nuortenkirjallisuutta, joka ei saa ansaitsemaansa näkyvyyttä. Hertta nostaa lastenkirjallisuutta ja lukuharrastusta esille positiivisessa valossa ja on omalta osaltaan mukana luomassa innostusta kirjoja kohtaan. Vuosi 2020 on ollut poikkeuksellinen ja virtuaaliset kirjasisällöt ovat entistäkin tärkeämmässä roolissa.

Raati haluaa korostaa lasten omien kirjasisältöjen ja mielipiteiden painoarvoa ja osoittaa palkinnolla, että myös lasten ja nuorten äänet tulee saada kuuluville kirjallisessa keskustelussa.

Onnimanni-palkintoraatiin kuuluivat vuonna 2020 puheenjohtaja Marketta Könönen, kustantaja Reka Kiraly, Kirjavinkkariyhdistyksen puheenjohtaja Marjo Mannila, hankekoordinaattori Lotta Luukila sekä kirjailija Juha-Pekka Koskinen.

Palkinto jaetaan Helsingissä, Kallion kirjastossa 16.11.2020 klo 16.

Katso Lukuhirmu Hertan videotervehdys.

Lue palkintoperustelut.

Lue lisää palkinnosta.

Lisätiedot:
Kaisa Laaksonen, toiminnanjohtaja
Lastenkirjainstituutti
Yhteystiedot