Lukijan luo on ilmestynyt!

Haluatko innostaa uusia lukijoita lasten- ja nuortenkirjojen pariin? Haaveiletko osaavasi kirjoittaa soljuvia runoja tai selkäpiitä karmivaa kauhukirjallisuutta? Janoatko tietää, miten kirjailmiöt syntyvät tai mihin suuntaan alan kirjallisuus on kehittymässä?

Lastenkirjainstituutin uusi julkaisu Lukijan luo on artikkelikokoelma, jossa laaja joukko asiantuntijoita antaa parhaat vinkkinsä lasten- ja nuortenkirjallisuuden tekemiseen, arvioiden kirjoittamiseen ja lasten ja nuorten lukemaan innostamiseen.

Kirjassa on mm. kirjailijoiden vinkkejä eri lajien kirjoittamiseen, kuten Tapani Baggen artikkeli dekkarien kirjoittamisesta ja Tuula Korolaisen artikkeli lastenrunoista. Sirja Kunelius Karistolta kertoo, kuinka lähestyä kustantamoa ja Päivi Heikkilä-Halttunen ohjeistaa lastenkirjakritiikin kirjoittamiseen. Opettajat Kia Raevaara ja Annu Viheriälehto kertovat, kuinka he innostavat oppilaita lukemaan koulussa.

Lukijan luo kokoaa yhteen Lastenkirjainstituutin vuosina 2018–2020 toteuttaman Lastenkirjat esiin! -hankkeen tuloksia. Hankkeen tavoitteena oli etsiä keinoja lasten- ja nuortenkirjallisuuden näkyvyyden parantamiseen ja se toteutettiin Suomen Kulttuurirahaston tuella.

Kirjan julkistusjuhla toteutetaan Facebook live-lähetyksenä keskiviikkona 18.11. klo 15. Tervetuloa kuulemaan lisää kirjasta! Facebook-tapahtumaan pääset tästä.

Lisätietoa julkaisusta ja sen tilaamisesta täältä.

Kansikuva: Emmi Kyytsönen, Karppi Design