Punni-palkinto jaetaan taas keväällä 2021

Lastenkirjainstituutin Punni-kirjallisuuspalkinto jaetaan jälleen keväällä 2021. Palkinto jaetaan kotimaiselle lasten- ja nuortenkirjan tekijälle esikoisteoksesta tai rohkeasta avauksesta lasten- ja nuortenkirjallisuudessa. Palkinnon arvo on 600 euroa ja se tullaan jakamaan vuosina 2021–2024.

Punni-palkinnon ovat saaneet vuonna 2017 Elina Hirvonen ja Ville Tietäväinen kuvakirjasta Näkymätön (Lasten Keskus) ja vuonna 2018 Riina Katajavuori ja Salla Savolainen kirjasta Mennään jo naapuriin (Tammi). Vuonna 2019 palkinnon saivat Timo Kalevi Forss ja Aiju Salminen kirjasta Mitä on punk? (Rosebud ja Suomen rauhanpuolustajat) ja tänä vuonna se annettiin Eino Nurmistolle teoksesta Homopojan opas (Nemo).

Palkintoraadin asiantuntijajäseniksi on valittu kirjastopalvelupäällikkö Jarna Hara ja Celian suunnittelija, lasten- ja nuortenkirjallisuuden kokoelmavastaava Marjo Kauttonen ja Lastenkirjainstituutin kannatusyhdistyksen jäsenedustajaksi luokanopettaja, lastenkirjabloggari Kia Raevaara. Lisäksi raadissa on alle 18-vuotias nuorisojäsen. Raadin puheenjohtajana toimii Lastenkirjainstituutin Lukemo-tiedottaja Lotta Luukila.

Lue lisää Punni-palkinnosta ja tutustu aiemmin Punni-palkittuihin kirjoihin.