Kirjalitta liikuttaa!

Lastenkirjainstituutin ja Sanataideyhdistys Yöstäjän järjestämä lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta järjestetään Tampereella viidettä kertaa 4.–10.11. Festivaalin teemana on Kirjalitta liikuttaa.

Kirjalitta 2019 nostaa esiin liikunta-, urheilu- ja peliaiheista lastenkirjallisuutta ja pohtii, miten tarinat ja liikkuminen yhdistyvät toisiinsa. Nuoret kirjoittavat kaupunkia -sanataidenäyttely levittäytyy tänä vuonna Patosillan ja Sorsapuiston lisäksi myös liikuntapaikkoihin. Nuorten liikunta-aiheisia tekstejä voi lukea mm. Tampereen uintikeskuksessa, Kuntokolmosen varrella Kaupissa, Nääshallissa ja Pispalan portaissa.

Festivaalin kirjailijavieraina ovat mm. Siri Kolu, Roope Lipasti, Sanna Pelliccioni, Netta Walldén ja Tuutikki Tolonen. Kirjalitan koululaispäivänä 7.11. pääkirjasto Metsossa pidetään kirjatietokilpailu Kirjaviisaiden finaali viidesluokkalaisille sekä kirjailijavierailuja ja sanataidepajoja. Kirjalitan päätapahtumassa Lastenkulttuurikeskus Rullassa on lauantaina 9.11. klo 10–16 mm. lorujumppaa, työpajoja, salapoliisirata ja Tarinadisko.

Tutustu Kirjalitta-viikon ohjelmaan osoitteessa www.kirjalitta.fi.

Kirjalitta on koko perheen lastenkirja- ja sanataidefestivaali, jossa kirjat astuvat ulos kansistaan, tekstit yllättävät kulkijan odottamattomissa paikoissa, ja jossa kirjat, kirjailijat ja nuorten omat tarinat kohtaavat. Vuodesta 2015 saakka järjestetty festivaali tarjoaa lapsiperheille ja nuorille oivaltavia tilaisuuksia tarttua tarinaan, lasten ja nuorten omia tekstejä unohtamatta. Festivaalin järjestävät Lastenkirjainstituutti ja Sanataideyhdistys Yöstäjä yhdessä tamperelaisten ja valtakunnallisten kirja- ja lastenkulttuuritoimijoiden kanssa.

Kirjalittaa voi seurata myös somessa tunnisteilla #kirjalitta ja #kirjalittaliikuttaa.