Puheenvuorot

Juontaja: Aleksis Salusjärvi

Aleksis Salusjärvi

Seminaarin juonsi Aleksis Salusjärvi, joka on kulttuurialan televisio, radio- ja lehtitoimittaja sekä kriitikko. Hän työskentelee myös opettajana eri koulutusasteissa, ja on muun muassa vetänyt ammattikoulujen teknisillä aloilla Sanat haltuun -lukutaitotyöpajaa.

 

 

Nordic E-Stories maanantai 7.11.

 

Scott Rettberg, Bergenin yliopisto (Norja)

Scott Rettberg. Kuva: Henrik Beck Scott Rettberg on digitaalisen kulttuurin professori kielten- ja taiteidentutkimuksen laitoksella Bergenin yliopistossa. Hän on mukana useissa elektronisissa lastenkirjaprojekteissa niin tutkijana kuin kirjailijanakin.

Luentomateriaalit

 

 

 

Merete Pryds Helle (Tanska)

Merete Pryds Helle. Kuva: Thomas A.Merete Pryds Helle on tanskalainen kirjailija, joka on työskennellyt digitaalisen kirjallisuuden parissa vuodesta 1998. Häneltä (et al.) ilmestyi palkittu elektroninen lastenkirja Wuwu & Co. vuonna 2014.

Puheenvuoro videotallenteena

 

 

 

Lissa Holloway-Attaway, Skövden yliopisto (Ruotsi)

lissahollowayattaway Lissa Holloway-Attaway on digitaalisen median tekijä sekä tutkija, jota kiinnostaa kokeellinen kerronta ja tarinan laajentuminen eri medioihin ja genreihin.

 

 

 

 

 

 

 

Samuli Jakobsson, Kids Media, Sanoma Media Finland

samulijakobssonSamuli Jakobssonilla on laaja kokemus media-alan kehittämisestä digimurroksen keskellä. Tällä hetkellä hän vastaa Sanomalla Kids Media -yksikön digitaalisesta liiketoiminnasta, ja on ollut kehittämässä Lasten Omaa Satukirjastoa, kotimaisen ja käännetyn lastenkirjallisuuden digitaalista lukupalvelua.

Luentomateriaalit

 

 

 

 

Mikko Aarne, Kustannusosakeyhtiö Kosmos

Mikko Aarne. Photo: Miikka PirinenKustantaja Mikko Aarne on työskennellyt pitkään eri kustantamoissa, perustanut sähkökirjapalvelu Readberry.fin ja rakentaa tällä hetkellä uuden sukupolven kustantamoa, Kosmosta.

 

 

 

 

 

Harri Ketamo, HeadAI

harri_ketamo

Harri Ketamo on yrittäjä ja vapaa tutkija. Tällä hetkellä hän kehittää perustamassaan yrityksessä HeadAI:ssa tekoälypohjaisia ratkaisuja informaatioähkyn vähentämiseen ja tietotyön tehostamiseen. Kaksi hänen edellistä yritystä, SikllPixels ja GameMiner, toimivat pelialalla.

Luentomateriaalit

 

 

 

 

 

Tuomas Sorjamaa, Kaiken Kustannus

tuomas_sorjamaaTuomas Sorjamaa on media-alan ammattilainen ja Kaiken Kustannuksen lisenssipäällikkö. Aikaisemmin hän on työskennellyt useissa eri kustantamoissa. Kaiken Kustannus on transmedia-tarinankerrontaan erikoistunut sisältökiihdyttämö.

 

 

 

 

Eliisa Vainikka, Tampereen yliopisto

ev_kuvaEliisa Vainikka, FM, toimii väitöskirjatutkijana Tampereen yliopiston Viestinnän, median ja teatterin yksikössä. Hänen väitöskirjatutkimuksensa käsittelee intiimiä kansalaisuutta ja elämänpolitiikkaa käsitteleviä verkkokeskusteluja. Aikaisemmin hän on tutkinut muun muassa nuorten aikuisten lukutapoja ja mediankäyttöä sekä kuvien käyttöä sosiaalisessa mediassa.

Luentomateriaalit

 

 

 

 

 

Ronja Salmi

Ronja Salmi. Kuvaaja Emmi KähkönenJuontajauransa lisäksi Salmi on käsikirjoittanut ja toimittanut lukuisia nuorten tv-ohjelmia ja kirjoittanut kolme nuortenkirjaa. Salmi on myös Helsingin Sanomien Nyt-liitteen vakikolumnisti. Salmen Ryöväri Oy on erikoistunut sosiaalisen median sisällöntuotantoon. Nuoruuden asiantuntijaksikin tituleerattu Salmi havaitsee nettimaailman trendit jo kaukaa ja tarjoilee kattavan esityksen siitä mitä somessa juuri nyt tapahtuu.

 

 

 

Samuel Shipway

Samuel ShipwaySamuel Shipway on 15-vuotias poika Lempäälästä. Hän käyttää somea päivittäin, ja se on suuri osa hänen elämäänsä. Ajatelkaa mitä tahansa sosiaalisen median palvelua, ja hänellä on todennäköisesti sinne tili. Hän käyttää itse päivittäin eniten Instagramia, Snapchatia ja YouTubea. Hän edustaa somepaneelissa nuorisoa, ja hänen mielestään some on hyvä lähde herättää lukuintoa. Tosin kovakantisten kirjojen aika saattaa olla loppupuolella, ja mobiililaitteesta luettavien digikirjojen aika alussa!

 

 

 

 

 

 

Nordic E-Stories tiistai 8.11.

 

Martin Campostrini, Roskilden kirjasto (Tanska)

martincampostrini Martin Campostrini on kehittänyt Roskilden kirjastoille digitaalisen kirjallisuuden kirjastopalveluita, kuten näyttelyitä, vuorovaikutteisia malleja ja runokoneita.

Luentomateriaalit
Puheenvuoro videotallenteena

 

 

 

 

 

 

Lucas Ramada Prieto, Barcelonan yliopisto (Espanja)

lucasramadaprieto-300x189Tutkija Lucas Ramada Prieto viimeistelee väitöskirjaansa lasten ja nuorten e-kirjallisuudesta ja koordinoi GRETEL -sivuston lasten e-kirjallisuusosiota.

Luentomateriaalit
Puheenvuoro videotallenteena

 

 

 

Marja Hjelt

marjahjelt-300x300Tohtoriopiskelija Marja Hjelt on digitaalisen kirjastoalan ammattilainen. Viimeisimmät vuodet hän on ollut kehittämässä koko Suomen yleisten kirjastojen digitaalisen median jakelua, tehden samalla väitöskirjaa aiheesta.

Luentomateriaalit

 

 

 

 

 

Hanna Pöyliö, Niilo Mäki –instituutti

hannapoylio KM, tutkija Hanna Pöyliö toimii hankevastaavana Niilo Mäki Instituutin Kielellisten taitojen ja lukemisen tukeminen –hankkeessa.

Luentomateriaalit

 

 

 

 

 

 

Ilmi Villacis, Lukukeskus

Ilmi VillacísUusi lukutaito – tuloksia lasten sähköisestä lukemisesta ja sähköisestä lukudiplomista.

Luentomateriaali, Uusi lukutaito -hanke
Luentomateriaali, Lukukeskus

 

 

 

 

 

 

 

Pirjo Kulju, Tampereeen yliopisto

Pirjo Kulju

Pirjo Kulju toimii yliopistonlehtorina Tampereen yliopiston Kasvatustustieteiden yksikössä. Hänen näkökulmanasa seminaarissa on monilukutaito ja siihen liittyvät erilaisten multimodaalisten tekstien tulkitsemis- ja tuottamisprosessit etenkin kouluopetukseen liittyen.

 

Johanna Hildén,  Tampereen yliopiston normaalikoulu

johanna-hildenJohanna Hildén, KM, on alkuopetuksen luokanlehtori. Hän on tehnyt työuransa alkuopetuksen parissa. Hän kokee, että alkuopetuksella on suuri merkitys lapsen tulevalle koulupolulle: Hyvästä alusta on hyvä jatkaa. Hildén työskenteli 22 vuotta Tampereella Koiviston koulussa luokanopettajana, jossa hän toimi ohjaajana opettajan poikkeuskoulutuksen ja myöhemmin muuntokoulutuksen koulutusohjelmassa, jotka olivat Tampereen yliopiston alaisia. Keväästä 2012 hän on työskennellyt Tampereen yliopiston normaalikoulussa, jossa ohjaustyö jatkuu luokanopettajien ohjauksena. Hildénin oma luokka on Muotialan toimipisteessä; toinen vuosiluokka, 27 oppilasta.

 

 

 

 

 

logobanneri