Nyt on aika ilmoittaa Punni-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaita

Lastenkirjainstituutin Punni-kirjallisuuspalkinto jaetaan jälleen keväällä 2020. Palkinto on tunnustus kotimaiselle lasten- tai nuortenkirjan tekijälle esikoisteoksesta tai rohkeasta avauksesta lasten- ja nuortenkirjallisuudessa. Palkinnon arvo on 4000 euroa ja se tullaan jakamaan vuosina 2017–2020.

Palkintoraadin asiantuntijajäseniksi on valittu kirjasto- ja kansalaisopistoyksikön johtaja Pirkko Lindberg ja Hufvudstadsbladetin kulttuuritoimittaja Pia Ingström, Lastenkirjainstituutin kannatusyhdistyksen jäsenedustajaksi kirjastonhoitaja Sanna-Mari Samu ja nuorisojäseneksi lukiolainen Heidi Rautiainen. Raadin puheenjohtajana toimii Lastenkirjainstituutin kirjastonhoitaja Heidi Juopperi.

Osallistumisohje:

Kustantaja voi ilmoittaa haluamansa vuonna 2019 ilmestyneet teokset (esikoislastenkirja, esikoisnuortenkirja tai rohkea avaus lasten- ja nuorten kirjallisuudessa) mukaan kilpailuun. Mukaan voi siis ilmoittaa esikoiskirjojen lisäksi teokset, jotka tuovat kotimaiseen lastenkirjaan jotain virkistävän uutta tai esittävät asiat ennen kokemattomalla tavalla. Osallistuminen sisältää viiden (5) teoksen välittämisen palkintoraadin jäsenille.

Tiedot mukaan ilmoitettavista teoksista tulee toimittaa 10.1.2020 mennessä osoitteeseen info(a)lastenkirjainstituutti.fi. Viestin nimeksi merkitään ”Punni” ja viestikenttään tieto kenelle palkintoraadin osoitteet välitetään teosten lähettämistä varten.

Lue lisää Punni-palkinnosta: https://lastenkirjainstituutti.fi/info/palkinnot/lastenkirjallisuuspalkinto