Materiaalipankki auttaa ilmiölähtöisessä opetuksessa ja lastenkirjallisuuden hyödyntämisessä

Lastenkirjainstituutti on tuottanut verkkopohjaisen materiaalipankin ilmiölähtöisen opettamisen tueksi kaikille alakoulujen opettajille. Lastenkirjojen tarinat tuovat ilmiön opetustilanteeseen, ja valmiit tehtävät helpottavat opettajan työtaakkaa.

Materiaalipankin tehtävät pohjaavat lastenkirjoihin, jotka ovat tarttuneet aikamme ilmiöihin. Ensimmäisinä käsittelyyn pääsivät ilmastonmuutos, monikulttuurisuus ja muuttuvat perhemallit. Aiheita tarkastellaan laajasti kattaen samalla monia muitakin ilmiöitä. Hakutoimintojen avulla voi etsiä sopivia tehtäviä ikäryhmittäin ja aihepiireittäin. Materiaalipankissa on tällä hetkellä yli 70 tehtävää tai tehtäväkokonaisuutta, ja sisältö kasvaa ja kehittyy jatkuvasti.

Materiaalipankki palvelee myös opettajankoulutuslaitoksia. Tehtävien suunnittelun voi ottaa osaksi kurssisisältöä perehdyttäessä ilmiölähtöiseen opettamiseen ja lastenkirjallisuuden hyödyntämiseen opetuksessa. Materiaalipankin sivuilla on kattavasti lisätietoa osallistumisesta opettajankoulutuslaitoksille.

Pilottihankkeen on rahoittanut Tiina ja Antti Herlinin säätiö. Lastenkirjainstituutti on suunnitellut pilottivaiheen tehtävät syksyllä 2016 yhdessä Tampereen yliopiston opettajankoulutuslaitoksen sekä Sanataideyhdistys Yöstäjän kanssa.

 

Lisätiedot:ilmiötehtävät
Aino-Maria Kangas
Hankekoordinaattori
p. 0504632831
lki@lastenkirjainstituutti.fi

 

tah_logo
yostajalogo TY_logo_RGB