Lasten- ja nuortenkirjauutuuksia esittelevä Lukemo on avattu

Lukemo.fi

Lastenkirjainstituutin lasten- ja nuortenkirjauutuuksia esittelevä portaali avautui 3.6.2019. Lukemoon pyritään saamaan kaikki Suomessa julkaistu lasten- ja nuortenkirjallisuus, alkaen vuonna 2018 julkaistuista kirjoista. Lukemo on osa Lastenkirjainstituutin Lastenkirjat esiin! -hanketta, jossa edistetään lasten- ja nuortenkirjallisuuden saavutettavuutta, ja jota rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto.

 

 

Miksi Lukemo?

Lukemo rakennettiin tarpeesta koota yhteen ja nähtäville julkaistavan lasten- ja nuortenkirjallisuuden kirjo – missään muualla kaikki uutuuskirjat eivät ole yhdessä paikassa esillä. Lukemo on Lastenkirjainstituutin vastaus kysymykseen: Miten löytää sopiva kirja? Lukutaidon heiketessä on olennaista saattaa yhteen lukija ja juuri se kirja, joka sytyttää lukukipinän.

Etsi ja löydä lukemista

Sivustolla on hakutoimintoja, joilla saa esiin valikoiman lasten- tai nuortenkirjauutuuksia. Hakua helpottamaan on valmiita ryhmityksiä muun muassa lajin, aiheen ja teeman pohjalta. Kirjojen kannet ovat nähtävillä, ja sisällöstä on tiivistelmä. Lukemoa voivat käyttää lapset ja nuoret sekä heille lukemista etsivät aikuiset.

Polkuja lukemisen maailmaan

Lukemon oheismateriaali tarjoaa erilaisia väyliä kirjojen maailmaan ja kokoaa yhteen alan toimijat. Materiaaleja voi käyttää lukuharrastuksen syventämiseen tai vaikka oppitunnilla. Lukemossa on kirjalistoja, joissa teemojen ympärille on koottu myös aiemmin julkaistuja lasten- ja nuortenkirjoja.

 

Tervetuloa tutustumaan Lukemoon!
https://lukemo.fi/
lukemo(a)lastenkirjainstituutti.fi

Lisätiedot:
hankekoordinaattori Aino-Maria Kangas
aino-maria.kangas(a)lastenkirjainstituutti.fi
p. 05047048718