Kirjalitan koko perheen lastenkirjakahvila Finlaysonilla lauantaina 11.11.2017

Vanhemmille kuppi kahvia ja kiinnostavaa asiaa lastenkirjoista, lapsille toimintaa! Lastenkirjakahvilan ohjelmassa on kirjailijahaastatteluita, toimintapisteitä ja kirjamyyntiä. Lastenkirjakahvilaan ovat tervetulleita kaikenikäiset satujen, lastenkirjallisuuden ja sanataiteen ystävät.

Lastenkirjakahvilassa julkistetaan klo 12 Syyssähikäisen ensimmäinen numero. Syyssähikäinen on lasten oma sanataidelehti, joka sisältää tamperelaisten koululaisten kirjoittamia tekstejä. Tekstit on ideoitu ja tuotettu syksyllä 2017 pidetyissä sanataidetyöpajoissa. Hankkeeseen osallistuu yhteensä kuusi tamperelaista 3. luokkaa. Hankkeen tavoitteena on innostaa oppilaita tarinoiden pariin ja tuoda esiin heidän taitojaan tarinoiden kertojina. Kun sanataide saapuu kouluun, koulu muuttuu mielikuvituskouluksi. Tapahtumassa esitellään yleisölle kaikkien luokkien keksimät mielikuvituskoulut. Syyssähikäisen rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto ja sen on tuottanut Sanataideyhdistys Yöstäjä yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusohjelma Taidekaaren kanssa.

Kirjailijavieraana Lastenkirjakahvilassa ovat runoilija Raisa Jäntti, tietokirjailija Marjut Hjelt, kirjailija Jukka Laajarinne sekä kuvittaja Karoliina Pertamo. Sanataideyhdistys Yöstäjä pitää sanataiteellista toimintapistettä, jossa voi selvittää, millainen on oma salainen ystävä sekä tutustua lasten ja nuorten sanataidekasvatukseen. Täti Taikakynä piirtää lapsille klo 13–15, ja Raisa Jäntti pitää värityspistettä klo 11–13.30. Kirjakahvilassa voi tutustua Koko maailman tarinatelttaan, jossa voi tutustua satuihin monilla eri kielillä ja taltioida omat tarinat osaksi MLL Tampereen osaston Kaiken maailman tarinoita -kokoelmaa.

Lastenkirjakahvilasta löytyy Amusantin myyntipiste sekä Etana Editions -kustantamon myyntipiste ja pieni työpaja. Satukustannus tuo lastenkirjakahvilaan lukutuolin, jossa voi lukea Miina ja Manu -tarinoita. Miina ja Manu täyttävät tänä syksynä jo 35 vuotta. Lastenkirjainstituutin pöydästä voi ostaa esiintyjien kirjoja.

Lue lisää Kirjalitan ohjelmasta täältä: http://kirjalitta.fi/