Eläköön – Leve Zachris! -kirjoituskilpailu

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden jatkoksi tänä vuonna juhlitaan Topeliusta. Hän keksi Suomelle lipun värit ja oikeastaan koko Suomi-idean mutta millä tavalla? Hän kirjoitti eri-ikäisille sopivalla tavalla Suomesta myös runoissaan, novelleissaan ja luennoissaan. Hän oli journalisti, joka kertoi Suomen nykyisyydestä, kirjailija, joka avasi menneisyyden ja rakensi tulevaisuuden kuvan. Juhlavuoden kunniaksi Topelius seura-julistaa Eläköön – Leve Zachris! -kirjoituskilpailun, jonka tarkoituksena on tehdä Topelius tutummaksi.

Kilpailu on tarkoitettu kaikille Suomen nuorille.

Sarjoja on kolme:

I alakoulun oppilaat

II yläkoulun oppilaat

III toisen asteen opiskelijat.

Kilpailutyöt voivat olla yksilösuorituksia tai ryhmätöitä. Ne voivat olla viesti Topeliukselle (kirje, matkakertomus, raportti tulevaisuudesta, näytelmä tms.). Media on vapaasti valittavissa: kirjallinen tuotos, äänite, multimedia, video.Opettajien toivotaan tiedottavan asiasta oppilaille, auttavan tuotosten laatimisessa ja lähettävän parhaat kilpailuun, johon koulu tai oppilaitos saa lähettää enintään yhden työn kutakin luokka-astetta kohti.

Seura on laatinut virikepaketin, josta on helppo löytää perustietoa Topeliuksesta, linkkejä Topeliuksen julkaisuihin sekä käsittelyvinkkejä opettajille ja kilpailijoille. Kunkin sarjan voittajat kutsutaan palkintojenjakoon Helsingin kirjamessuille. Topelius-seura julkaisee parhaat työt nettisivuillaan.

Kilpailuaika alkaa 15.3. 2018 ja päättyy 30.9. 2018. Palkintojenjako pidetään Helsingin kirjamessujen yhteydessä 25. tai 26.10. 2018.

Kilpailun järjestää Topelius-seura yhteistyössä Äidinkielenopettajain liiton ja Svenska Modersmålslärarnas Föreningin kanssa.

Topelius-kilpailusivulle pääset tästä.