Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tutustu Lastenkirjainstituutin toimintaan Turun kirjamessuilla 2022

syyskuu 30. / 10:00 - lokakuu 2. / 17:00

Turun kirjamessujen 2022 paneelikeskustelun kuva.

Lastenkirjainstituutti on mukana Turun kirjamessuilla syyskuun viimeisenä viikonloppuna 30.9.–2.10. Löydät meidät osastolta A32.

Osastollamme on myynnissä postikortteja lastenkirjakuvituksista, Camilla Mickwitzin Emilia-paperinukkeja sekä Johdatus lastenkirjallisuuden tutkimukseen -artikkelikokoelma. Lisäksi osastolla kerromme Lukemo-sivustostamme ja annamme vinkkejä lasten ja nuorten lukemiseen.

Tule myös mukaan kuuntelemaan järjestämäämme paneelikeskustelua kiinnostavien lasten- ja nuortenkirjojen etsimisestä lauantaina 1.10. klo 10.45–11.10 Turun Messukeskuksen Auditorioon.

Paneelissa pohdimme kysymystä siitä, miten ja mistä voi löytää lapsille ja nuorille mielekästä luettavaa.
Noin puolen tunnin katsauksen aikana tavoitteena on esitellä kanavia, joista löytyy tietoa uusista lasten- ja nuortenkirjoista sekä tapoja niiden esittelyyn ja käsittelyyn. Tarkoituksena on antaa käytännön työvälineitä opettajille ja vinkkejä vanhemmille ja isovanhemmille kiinnostavan lastenkirjallisuuden löytämiseen.

Paneelikeskustelun esiintyjät:

Tiia Aaltonen bloggaa ja kirjagrammaa lastenkirjallisuudesta. Vuonna 2017 perustetun Lue meille äitikulta -blogin tavoitteena on innostaa kaikenikäiset lapset lukemaan mahdollisimman paljon ja monipuolisesti.

Annina Stenvall on kahden teini-ikäisen lapsen äiti, luokanopettaja ja kirja-ahmatti. Lisäksi hän on yksi Lukupolkublogin tekijöistä. Hän pitää oppilaille ääneen lukemisesta ja ajatuskin siitä, että on onnistunut sytyttämään lukukipinän lapsessa, saa hänen silmäkulmansa kostumaan.

Leena Turunen on Turun kaupunginkirjaston lasten informaatikko, innokas kirjavinkkari ja lukuneuvoja. Maailma on täynnä kivoja kirjoja, joita hän on valmiina auttaa löytämään.

Kaisa Laaksonen on Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja. Lasten- ja nuortenkirjat ovat lähellä hänen sydäntään ja työnsä puolesta hän miettii jatkuvasti, millaiselle lapselle tai nuorelle kukin yli tuhannesta vuosittain Suomessa ilmestyvästä lasten- ja nuortenkirjasta sopisi.
Kuva: Jenni Niemelä-Nyrhinen

Linkki Turun kirjamessujen ohjelmasivustolle.

Nähdään paikan päällä!

Tiedot

Alkaa:
syyskuu 30. / 10:00
Loppuu:
lokakuu 2. / 17:00
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.kirjamessut.fi/

Tapahtumapaikka

Turun messukeskus