Ilmastopeli

Leevi ja 9. jääkausi

Kirja: Harri István Mäki: Leevi ja 9. jääkausi. Lasten keskus 2009. Kirjan tiivistelmä
TAI Annika Luther: Kodittomien kaupunki. Teos 2011. Kirjan tiivistelmä

Tehtävässä luodaan lautapeli, jossa matkustetaan ympäri maailmaa etsimässä turvallista asuinpaikkaa. Kirjaa vaihtamalla voi muuttaa tehtävän ikäryhmää.

Hakusanoja: lautapelit, pelit, luonnonsuojelu, ympäristönsuojelu, pakolaisuus, maahanmuuttajat, matkat, kulttuurit, yöstäjä

Tehtävänanto: Kehittäkää yhdessä lautapeli, jonka tarkoituksena on joko paeta ilmastonmuutoksen vaikutuksia tai löytää toisesta maasta ratkaisu ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen. Lähtöpisteenä on jokin paikka, jossa ilmastonmuutokset vaikutukset näkyvät voimakkaasti – voit ottaa selvää, mitä tällaisia paikkoja maapallolla on. Osa pelilautanne paikoista voi olla samoja, joissa Leevi ja kumppanit vierailevat, mutta pelissä voidaan vierailla myös muissa maanosissa. Pelin maalina on jokin turvallinen paikka, josta löytyy ratkaisu ilmastonmuutoksen aiheuttamiin ongelmiin.

Voitte käyttää pelilautana oheista monistepohjaa tai luoda pelilaudan itse. Keksikää matkalle tehtäviä, jotka liittyvät pelilaudan eri paikkojen kulttuureihin tai luontoon, esimerkiksi tietokilpailukysymyksiä. Muistakaa, että matkalla voi jäädä jumiin vaikkapa jonkun maan rajalle, tai saada nopean siirtymän lentokoneella. Pohtikaa, onko pelissä käytössä rahaa, ja kuinka paljon kullakin pelaajalla voisi sitä alussa olla?

Tehtävään kuuluu monistepohja, jonka voi tulostaa A3-kokoisena. Lataa tästä

Kirjavinkki: Annika Luther: Kodittomien kaupunki. Teos 2011. Ikäryhmä 6-8 lk.
Saman tehtävän voi tehdä Lutherin kirjaan liittyen.

Tehtävä PDF

Laatija: Sanataideyhdistys Yöstäjä 2016

Ikäryhmät: / /
Asiasanat: