Kirjasynttärit: 1962

Vuonna 1962 ilmestyi Irmelin Sandman Liliuksen kirja Enhörningen/Yksisarvinen ruotsiksi Bonnierin kustantamana sekä Terttu Kiuru-Lehtosen suomennoksena (Otava). Kirjan on kuvittanut Veronica Leo. Marikki on saanut koralleista tehdyn kaulanauhan, ja se hajoaa hänen leikkiessään Salaisessa puutarhassa. Koralleja etsiessään hän näkee yksisarvisen, jolla on korallinpunainen sarvi. 

Kirsti Puhtilan Pööpöti kummipoika (Otava) on satu Pööpöti-pöllöstä, jota viisas kummisetä opettaa. Kirjan on kuvittanut Yrjö Sormunen.  

Tove Janssonin Det osynliga barnet (Näkymätön lapsi, suom. Laila Järvinen) sisältää yhdeksän kertomusta. Astrid Lindgrenin Marikki (suom. Laila Järvinen, kuvitus Ilon Wikland) ilmestyi suomeksi ensimmäisen kerran vuonna 1962.  

Enid Blytonin kuvakirja Nyökky ajaa autoa (Otava, kuvitus Beek) seikkaillaan leikkikalumaassa, jonka kuningas on joulupukki. Nyökky on myöhemmissä suomennoksissa saanut nimen Niksu.  

Elle Kari Lapin tyttö (Otava) kertoo kolmivuotiaan tytön elämästä Lapissa. Kirjassa on Anna Riwkin-Brickin mustavalkoinen valokuvakuvitus ja Elly Jannesin teksti.  

Tsekkiläinen kuvakirja Satu omenapuusta (Tammi) kertoo hiirestä, joka maistaa omenaa ensimmäistä kertaa elämässään ja ihastuu sen makuun. Muutkin eläimet haluavat osansa omenasta, ja palokärjen neuvon avulla ne alkavat yhdessä kasvattaa omenapuuta. Kirjan ovat kirjoittaneet Emil Ludvík ja Jaroslav Moravec, kuvittanut Frantisek Freiwillig ja suomentanut Marjatta Kurenniemi.  

Kirjoja koteihin -sarjassa ilmestyneissä Nalle kippari koulussa ja Nalle kipparin uusi lemmikki -kirjoissa on sarjakuvamainen värikuvitus.  

Suomalainen satukirja 1 (WSOY) sisältää 16 satua suuren satukilpailun sadosta. Kuvitus on Maija Karman. Esteri Vuorisen Kala-Keisarin porsas (WSOY) on helppolukuinen lastenromaani. Lauri Pohjanpään Lastenrunoja (Valistus) sisältää eläin- ja luontorunoja. Kokoelma jäi runoilijan viimeiseksi ja ilmestyi postuumisti Pohjanpään kuoleman jälkeen.  

Hellevi Salmisen esikoisteos Baby (Otava) kertoo 15-vuotiaasta Marjatasta eli Babystä, joka rakastaa jazzia, tupakoi ja juo Coca-Colaa. Kotona on vaikeaa, kiireinen isä repii humalassa tytärtä hiuksista ja läimäyttää. Asiat kärjistyvät niin, että Baby päätyy yrittämään itsemurhaa lääkkeillä. 

Pertti Ketolan Vaskisen vangit: poikamainen robinsonadi ilmestyi WSOY:n Punainen sulka -sarjassa. Kirja kertoo kolmen pojan seikkailusta autiolla saarella.