Kirjasynttärit: 1932

Vuonna 1932 julkaistiin Yrjö Jylhän Meidän pihan urheilijat (WSOY). Se on kuvarunokirja, jossa lapset päättävät perustaa urheiluseuran. Lopussa juhlitaan olympiavoittajaa. Kirjan on kuvittanut Rudolf Koivu.  

Aina Katilan kirjoittama ja Kerttu Böökin kuvittama Hutilus (Kuvataide) kertoo huolimattomasta pojasta: ”Hutilus on huolimaton / aina tavoiltansa, /portailla ei pyyhiskele / koskaan jalkojansa.” 

Alexander Paischeffin Ketun kepposet (Kuvataide) sisältää kolme kansansatua ketun ja muiden metsän eläinten kohtaamisesta.

Eeva Vahteran kahdeksan satua sisältävässä kirjassa Torkkuvat alamaiset (Gummerus) on Rudolf Koivun ja Hugo Otavan mustavalkokuvitus.  

Mika Waltarin satukokoelma Kiinalainen kissa (WSOY) sisältää nimisadun lisäksi kymmenen muuta satua. Waltarin satuja on julkaistu myöhemmin samannimisenä mutta laajempana kokoelmana vuonna 1983, ja kokoelman nimisatu on ilmestynyt myös kuvakirjana vuonna 2008 Leena Lumpeen kuvittamana. 

Kaarlo Hännisen Bobi eli eläinten valtakunta (Valistus) kertoo eläintarhan gorillasta, joka lietsoo kapinaa. Otavan Poikien seikkailukirjastossa ilmestyi mm. Jalmari Finnen Prinsessa, Arvid Lydeckenin Aarteenetsijät ja Kauko Vallan Loihdittu rautatieasema 

Gummeruksen nuorten kirjastossa julkaistiin sekä kotimaista että käännettyä kirjallisuutta, sekä pojille että tytöille. Sarjassa ilmestyivät mm. Helga Nuorpuun Tavallinen pikku neitonen ja Toivo Tarvaksen Karkuri 

Selma Lagerlöfin omaelämäkerrallinen päiväkirjaromaani Nuoren tytön päiväkirja (WSOY, suom. Anna-Maria Tallgren) sisältää merkintöjä mm. matkasta Tukholmaan ja vierailusta veljen opiskelupaikkakunnalla Uppsalassa.  

Oman maan historiaa (WSOY, koonnut Harry Streng) on tarkoitettu käytettäväksi äidinkielen lukemisen lukukirjana oppikouluissa, kansanopistoissa ja muualla.

Miksi Rehtori harmaantui? sekä seitsemän muuta partio- ja koululaisnäytelmää (Gummerus) on Siiri Juveniuksen kirjoittama.  

Yleisradion Markus-setänä tunnettu Markus Rautio on kirjoittanut teoksen Pikku-Pirkko Pirkkalasta. 3-näytöksinen, 4-kuvaelmainen satunäytelmä (Otava). Markus-setä muistetaan erityisesti hänen Lastentunti-lastenohjelmistaan, joita lähetettiin vuosina 1926–1956. 

Tietokirja Iloisia temppuja: pirtin permannoille, pihanurmikoille, hiekkarannoille (WSOY) sisältää kuvallisia ohjeita erilaisiin voimisteluliikkeisiin ja hyppyihin.