Kirjasynttärit: 1902

Vuonna 1902 ilmestynyt Esther Hjelt-Cajanuksen Maitoparran kuvakirja 2. Joulukontista koruja (Otava) kuuluu kolmiosaiseen kuvakirjasarjaan. Esther Hjelt-Cajanus on kuvittanut myös kaksi Otavan julkaisemaa samansisältöistä aapista, jotka on toimittanut Herm. Niemi. Kirjat noudattavat hiukan toisistaan eroaa kirjaimistoa, Aapinen: Danielsenin vinokirjoitusjärjestelmän mukaan ja Aapinen: tavallisen vinokirjoituksen mukaan. 

Aili Nissisen Palleroille iloksi. Satuja ja runoja 5. kirja (Werner Söderström) sisältyy viisiosaiseen kirjasarjaan. Tämän osan kuvittajina ovat Aleksander Federley ja Freka Ålander. 

Wilhelm Buschin kuvakirjaklassikosta vuodelta 1865 ilmestyi ensimmäinen suomenruotsalainen laitos: Max ja Moritz: en historia i sju pojkstreck (Holm, käännös Alceste). Kirja on runomuotoinen kertomus kahden pojan seitsemästä kepposesta.  

Valikoima Topeliuksen satuja Suomen lapsille (Kansanvalistus-seura) ilmestyi Aino Kallaksen suomennoksena. 

Austin Claren Veistäjä-poika: kuvaus menneiltä ajoilta (suom. K. F. Kivekäs) kertoo kahden nuorukaisen ystävyydestä 1600-luvun lopun Lontoossa, jossa riehuvat sekä ruttoepidemia että suurtulipalo. 

O. Hornin Konstantinopelin valloitus: kertomus Turkin vallan perustamisajoilta (Telén, suom. Paavo Warén) kertoo armenialaisesta vakoojasta, joka on mestari käyttämään valepukuja.

Nuorison kewätkukkia (Evankeelis-Luterilainen Nuorukais-Yhdistys) sisältää nuorille suunnattuja kristillistä etiikkaa pohtivia tekstejä ja runoja.  

Hilda Hellman: elämäkerrallisia piirteitä (Raittiuden ystävät) on Albert Fr Svanljungin kirjoittama elämäkerta opettajasta ja raittiustyön uranuurtajasta.