Laura Leden

Laura Leden

FT, tutkija

Tutkimusalueet/asiantuntijuuden painopisteet: adaptaatio, klassikot, kääntäminen, käännöskirjallisuus, käännöstiede, lastenkirjallisuus, L.M. Montgomery, ruotsin kieli, pohjoismaiset kielet, sarjakirjat, sukupuoliroolit, tyttökirjat

Yhteystiedot: laura.i.leden(a)gmail.com

Käännös- ja kirjallisuustieteen menetelmiä yhdistelevässä väitöskirjassani tutkin tyttöyden adaptaatiota vuosina 1945-1965 julkaistuissa tyttökirjojen käännöksissä englannista ruotsiin ja suomeen. Väittelin Helsingin yliopistossa vuonna 2021. Kiinnostuksenkohteitani ovat myös käännökset välikielen kautta, pohjoismaisten kustantamojen välinen yhteistyö sekä arkistotutkimus.

Erikoisaloihini kuuluu L.M. Montgomery ‑tutkimus. Väitöskirjatyön ohella olen julkaissut useita L.M. Montgomeryn tyttökirjojen ruotsinnoksia ja suomennoksia koskevia artikkeleita ja osallistunut muun muassa Prinssi Edvardin saaren yliopiston L.M. Montgomery ‑instituutin konferensseihin vuodesta 2010 lähtien.

Montgomeryn teosten pohjoismaisia käännöksiä esittelen Instagram- ja Facebook-tileilläni @lmmontgomerynordic. Työskentelen myös lasten- ja nuortenkirjallisuuteen erikoistuneena informaatikkona ja tiimivastaavana Kirkkonummen kirjastossa.

Palvelut: / /
Asiasanat: / / / / / / / / /