Päivi Heikkilä-Halttunen Onnimannin päätoimittajaksi

Lastenkirjainstituutin julkaiseman Onnimanni-lehden päätoimittajaksi on kutsuttu FT Päivi Heikkilä-Halttunen.  Hän aloittaa Onnimannin päätoimittajana kesäkuun alussa 2018. Ensimmäinen hänen vastuullaan oleva lehti on lokakuussa ilmestyvä numero 3/2018.

Päivi Heikkilä-Halttunen on lasten- ja nuortenkirjallisuuden tutkija ja kriitikko, joka tunnetaan myös suositusta Lastenkirjahylly-blogista ja Lue lapselle! -opaskirjasta.  Hän aloitti Onnimannin avustajana vuonna 1989 ja vuodesta 1991 hän on työskennellyt Onnimannin toimittajana.

Onnimannin nykyinen päätoimittaja kirjailija, toimittaja Tuula Korolainen päättää omasta pyynnöstään päätoimittajan työnsä Onnimannin numeroon 1–2/2018, joka on Lastenkirjainstituutin 40-vuotisjuhlanumero.

Tuula Korolainen on kirjoittanut lehteen sen alusta asti ja ollut Onnimannin vastuullisena toimittajana 30 vuotta. Hän aloitti vuonna 1988 instituutin 10-vuotisjuhlanumerosta, ja päätoimittajaksi hänet nimitettiin vuonna 1990.

Onnimanni on maamme merkittävin lastenkirjallisuuslehti, jonka tavoite on edistää lasten- ja nuortenkirjallisuutta ja sen tutkimusta. Lehti on suunnattu aikuisille ja se ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Onnimanniin kirjoittaa vuosittain noin 40 asiantuntija-avustajaa, ja sen arvosteluosastossa esitellään yli 100 kirjauutuutta. Lehti on saanut tunnustusta korkeatasoisena lastenkulttuurin ja tutkimuksen sekä popularisoinnin foorumina.