Onnimanni-palkinto LANU!-kirjallisuusfestivaalille

Vuoden 2021 Onnimanni-palkinto myönnetään lasten, nuorten ja nuorten aikuisten virtuaaliselle LANU!-kirjallisuusfestivaalille oivaltavasta, ajassa kiinni olevasta konseptista ja monipuolisesta sisällöstä. Onnimanni-palkinto jaetaan ensimmäistä kertaa kokonaan verkossa toteutettavalle tapahtumalle.

LANU!-festivaali on ensimmäinen kotimainen lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu, valtakunnallisesti saavutettava virtuaalitapahtuma. Tapahtuma edistää lasten ja nuorten lukuharrastusta ja lisää kotimaisen lasten-, nuorten- ja nuorten aikuisten kirjallisuuden näkyvyyttä ja tunnettuutta. 

LANU! hyödyntää ennakkoluulottomasti verkkoympäristöä ja sosiaalista mediaa, ja kohderyhmä voi seurata ohjelmaa maksutta tutuilla alustoilla. Festivaali tavoittaa myös muut lasten- ja nuortenkirjallisuuden harrastajat, tekijät ja ammattilaiset. Lisäksi opettajille on tarjolla festivaaliohjelmaan perustuvia materiaaleja eri oppiaineissa hyödynnettäväksi. 

Onnimanni-palkinnon raati toivoo, että LANU!-kirjallisuusfestivaali jatkuu vuotuisena, virkistävänä tapahtumana. Raati haluaa osoittaa tukensa kirjallisuustapahtumia järjestäville tahoille ja muistuttaa virtuaalisen ohjelmatarjonnan tärkeydestä lasten, nuorten ja nuorten aikuisten tavoittamisessa sekä lasten- ja nuortenkirjojen näkyvyyden edistämisessä. 

Lastenkirjainstituutin Onnimanni-palkintoa on jaettu vuodesta 1993 saakka lasten- ja nuortenkirjallisuutta tai sen asemaa ja merkitystä edistävästä teosta tai toiminnasta. Palkinnon voi saada yksittäinen henkilö tai yhteisö. Tunnustuspalkintoon kuuluu Marjatta Kurenniemen saturomaani Oli ennen Onnimanni sekä kolme raha-arpaa. 

Onnimanni-palkintoraatiin kuuluivat vuonna 2021 erikoiskirjastonhoitaja, raadin puheenjohtaja Marjo Mannila, kuvittaja Sari Airola, kirjailija Juha-Pekka Koskinen sekä Lastenkirjainstituutin edustajat Marketta Könönen ja Anna Tiitinen.

Vuoden 2021 Onnimanni-palkinto jaettiin Tampereen Kirjafestareilla 4.12.2021 klo 13. Palkinnon jakoi vuoden 2020 Onnimanni-palkinnon voittaja, kirjatubettaja Lukuhirmu Hertta.

Lue palkintoperustelut.

Lue lisää palkinnosta.

Lisätiedot:
Kaisa Laaksonen, toiminnanjohtaja, Lastenkirjainstituutti
Yhteystiedot