Lukutaidon avaimet jokaisen ulottuville

Lastenkirjainstituutin jättihankkeet tavoittavat satoja tuhansia lapsia ja nuoria

Lastenkirjainstituutti on ottanut lasten- ja nuortenkirjallisuuden näkyvyyden ja saavutettavuuden vuoden 2019 teemaksi. Suomen Kulttuurirahaston rahoittamat hankkeet Lastenkirjat esiin! ja Lukuklaani tuovat kirjat lasten ja nuorten ulottuville konkreettisin keinoin.

Lastenkirjat esiin! -hankkeen lasten- ja nuortenkirjauutuuksia esittelevä Lukemo-portaali aukeaa huhtikuussa osoitteessa lukemo.fi. Lukemosta löytyy helposti itselle sopivaa, tuoretta luettavaa. Lastenkirjat esiin -seminaari 11.4. tarjoaa kaikille aiheesta kiinnostuneille keinoja tuoda omalla panoksellaan kirjoja ja lukemista esille. Seminaariin voi ilmoittautua 27.3. saakka Lastenkirjainstituutin verkkosivuilla. Syksyllä 2019 järjestetään koulutusta lasten- ja nuortenkirjakritiikin kirjoittamiseen. Lapsiperheille, koululaisille, nuorille ja työyhteisöille suunnatut hauskat lukubingot taas löytyvät Lukuliike koulussa -verkkosivuilta. Yritykset ja työyhteisöt haastetaan näyttämään, että lukutaitoa tarvitaan työelämässäkin. Koko kevään jatkuvan Lukuhaasteen bingot kutsuvat kaikki lukemaan enemmän, yhdessä ja näkyvästi.

Lukuklaani lahjoittaa kaikille Suomen ylä- ja yhtenäiskouluille asiantuntijoiden koostaman sadan kirjan kirjapaketin. Kirjalahjoituksen mukana tulevat tehtävät innostavat opettajia käsittelemään kirjallisuutta monipuolisesti ja rohkaisevat käyttämään kirjallisuutta kaikkien oppiaineiden tunneilla. Kirjapaketit ovat koulujen tilattavissa Lukuklaanin verkkosivuilla 31.3. saakka, ja ne toimitetaan kouluille syyslukukauden 2019 alussa.

Hankkeiden tavoitteena on rohkaista lapsia ja nuoria lukemaan sekä kasvattaa tietoisuutta kotimaassa julkaistavasta laadukkaasta lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Näitä päämääriä toteuttaa myös Kirjakopla. Kirjakoplaan kuuluvat hankkeiden koordinaattorit Aino-Maria Kangas ja Lotta Luukila. Kirjakopla julkaisee kirjavinkkivideoita nuortenkirjoista YouTubessa, tekee podcasteja sekä vierailee kouluissa ja erilaisissa kirjatilaisuuksissa.

Lisätiedot:
Aino-Maria Kangas, Lastenkirjat esiin!
Lotta Luukila, Lukuklaani
etunimi.sukunimi@lastenkirjainstituutti.fi

lastenkirjainstituutti.fi/lastenkirjatesiin
lukuliikekoulussa.fi/lukuhaaste
lukuklaani.fi/ylakoulu | lukuklaani.fi/hogstadium
lastenkirjainstituutti.fi/kirjakopla

Tiedote PDF

kirjakoplan logo