Lukuklaani laajenee yläkouluihin

 

Lukuklaani-hanke laajenee yläkouluihin ja Lastenkirjainstituutti vastaa sen käytännön toteutuksesta.

Suomen Kulttuurirahasto lahjoittaa miljoona euroa käytettäväksi yläkouluikäisten nuorten lukemisen edistämiseen ja lukutaidon tukemiseen. Lukuklaani-hankkeen takana on yhä kasvava huoli nuorten ja erityisesti poikien lukutaidon rapistumisesta sekä koulujen mahdollisuuksista tarjota mielekästä ja innostavaa lukemista. Lukuklaani haastaa taistelemaan lukemisen, lukuharrastuksen sekä laadukkaiden ja innostavien sisältöjen puolesta ja pyrkii rohkaisemaan nuoria lukemaan enemmän.

Yläkoulujen Lukuklaani-hanke ajoittuu vuosille 2018-2019 ja sen kohderyhmänä ovat kaikki Suomen ylä- ja yhtenäiskoulut eli peruskoulut, joissa on luokat seitsemästä yhdeksään. Jokainen ylä- ja yhtenäiskoulu saa lahjoituksena noin sadan kirjan paketin. Kirjavalinnat paketteihin tehdään syksyn 2018 aikana. Koulut pääsevät tilaamaan kirjoja kevätlukukaudella 2019 ja niiden toimitus tapahtuu syyslukukauden 2019 alussa.

Hankkeen kautta Suomen Kulttuurirahasto tukee Opetus- ja kulttuuriministeriön Lukutaitofoorumin työtä lasten ja nuorten lukemisen edistämiseksi.

Suomen Kulttuurirahaston tiedotteen löydät täältä.

Lukuklaanin kotisivuille tästä.

Lisätietoa:

Lotta Luukila, Lukuklaani-hankkeen koordinaattori:  lotta.luukila (a) lastenkirjainstituutti.fi, 040 8223 422

Kaisa Laaksonen, toiminnanjohtaja: kaisa.laaksonen (a) lastenkirjainstituutti.fi, 050 3615 639