Lukuklaani kouluttaa opettajia syksyllä 2019

Suomen Kulttuurirahaston rahoittama ja Lastenkirjainstituutin toteuttama Lukuklaani-hanke jatkuu syksyllä 2019 järjestettävien koulutusten merkeissä. Eri puolilla Suomea järjestettävät Lukuklaani-koulutukset on suunnattu erityisesti yläkoulujen äidinkielen opettajille. Koulutuksia järjestetään jokaisessa Suomen maakunnassa yhteistyössä paikallisten äidinkielen opettajien järjestöjen kanssa. Koulutuksia toteutetaan myös ruotsinkielisinä.

Koulutusten tavoitteena on välittää tietoa Lukuklaani-hankkeesta sekä koulujen saamasta kirjalahjoituksesta ja Lukuklaani-käsikirjasta. Koulutuksissa tutustutaan tarkemmin kirjapaketteihin ja käsikirjaan, jotta niiden käyttö opetuksessa olisi mahdollisimman helppoa. Alakoulujen Lukuklaanista saadun tutkimustiedon perusteella opettajat kaipaavat lisää opastusta ja koulutusta, jotta lahjoitetuista kirjoista ja käsikirjasta hyödyttäisiin vieläkin enemmän.

Lukuklaani-koulutuksissa esitellään kirjojen lisäksi Lukuklaani-käsikirjaan sisältyviä erilaisia tehtävätyyppejä ja tuodaan esille uusia näkökulmia kirjailijavieraan avulla tai sanataidetyöpajassa. Koulutukset ovat kaksituntisia ja niiden sisällöt vaihtelevat paikallisesti. Ne ovat osallistujille maksuttomia.

Kaikkien aikojen ensimmäinen Lukuklaani-koulutus järjestetään Jyväskylässä 3. syyskuuta. Tarkempi koulutusaikataulu, koulutuspaikkakunnat ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan myöhemmin.

Lisätietoa
FB: Lukuklaani – Lisää lukemista

Lotta Luukila, Lukuklaani-hankkeen koordinaattori, Lastenkirjainstituutti
etunimi.sukunimi(at)lastenkirjainstituutti.fi / 040 8223 422