Lukubingo kutsuu tarttumaan kirjaan toisin

Oletko koskaan kokeillut lukubingoa? Lastenkirjainstituutti järjestää syyskuusta joulukuuhun 2019 kestävän lukuhaasteen. Joka kuukausi avautuvat hauskat omat lukubingot lapsille ja nuorille osoitteessa lukemo.fi/lukuhaaste. Ensimmäisten bingojen teemana on koulu, joka on monen lasten- ja nuortenkirjan tapahtumien taustalla. Sopivia kirjoja voi etsiä esimerkiksi lasten- ja nuortenkirjauutuuksia esittelevästä Lukemosta. Bingoissa ruksitaan ruutu, kun sen sisältö tulee kirjoissa vastaan tai tehdään ruudun osoittama tehtävä. Tavoitteena on saada täyteen yksi vaaka- tai pystyrivi. Kunnianhimoisimmat pyrkivät täyttämään koko ruudukon.

Myös aikuisille on oma lukuteko-bingo, jota voi täyttää esimerkiksi työporukan voimin. Lisäksi aikuisille tarjotaan kuukausittainen lukuteko-haaste. Kokeile lukea uusilla tavoilla ja näytä samalla hyvää esimerkkiä!

Lukuhaasteen tekemistä voi jakaa kuvia somessa tunnisteilla #lukuhaaste ja #lukemo. Lukuhaasteen yhteydessä järjestetään myös upeiden kirjapalkintojen arvonta, joten nyt kannattaa suunnata osoitteeseen lukemo.fi/lukuhaaste.

Lastenkirjainstituutti järjestää lukuhaasteen osana Lastenkirjat esiin! -hanketta, jota rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto.