Lukemossa kuuluu lasten ja nuorten oma ääni

Kuvituskuva.

Lastenkirjainstituutin Lukemo-sivuston uudet Lasten ja nuorten oma ääni -sivut tukevat konkreettisesti lasten ja nuorten lukuharrastusta ja osallisuutta kirjallisessa keskustelussa. Kun tulee kuulluksi ja omilla sanoilla on painoarvoa, kiinnostus lukemiseen, kirjoittamiseen ja niistä keskustelemiseen kasvaa.

Lukemon Oma ääni -sivuilla julkaistaan lasten ja nuorten tekemiä kirjavinkkejä, vinkkivideoita, novelleja sekä muita kirjoituksia ja esimerkiksi fanitaidetta. Sisältö tulee siis olemaan täysin tekijöidensä näköinen. Lisäksi kokonaisuus tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden nähdä, millaisista kirjoista muut ovat pitäneet. Oman ikäisen kirjoitus tai vinkki voi innostaa aivan uudella tavalla kirjojen pariin ja jakamaan lukukokemuksen. Samalla syntyy tunne yhteisöllisyydestä ja yhdessä tekemisestä.

Oma ääni -sivut odottavat uusia lukijoita ja tekijöitä. Oletko lukenut hyvän kirjan? Onko pöytälaatikossasi kirjoituksia odottamassa tai pää ideoita täynnä? Lähetä kirjavinkkisi tai kirjoituksesi Lukemoon. Myös oppitunneilla voi ottaa loppukevään projektiksi kirjavinkin kirjoittamisen.

Lukemo tarjoaa alustan lasten ja nuorten omalle äänelle. Kutsumme kaikki rakentamaan sivua yhdessä, tule sinäkin mukaan!

Lisätietoja

Lasten ja nuorten oma ääni -sivut (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Tiedottaja Lotta Luukila
lotta.luukila@lastenkirjainstituutti.fi

Lastenkirjainstituutin Lukemo-sivusto esittelee uusimmat lasten- ja nuortenkirjat tietokirjoista kaunokirjallisuuteen. Lukemosta voi etsiä sopivaa luettavaa hakutoimintojen ja erilaisten kirjavinkkien avulla. Sivustolta löytyy lisäksi muun muassa erilaisia tehtäviä ja lukuhaasteita.

Kuva: Mira Piitulainen