Lastenkirjainstituutin kuvitustaiteen kokoelma on luetteloitu digitaalisesti

Lastenkirjainstituutin kuvitustaiteen kokoelmaan on nyt mahdollista tutustua digitaalisessa muodossa. Lastenkirjainstituutin kuvitustaiteen kokoelma on kokonaisuudessaan kuvattu, luetteloitu ja tallennettu Muusa-kokoelmahallintajärjestelmään. Lastenkirjainstituutin kokoelmasta kiinnostuneet saavat käyttöönsä asiakastunnukset, joilla pääsee tutustumaan teoksiin Muusa-järjestelmässä. Muusaa hallinnoi Osuuskunta Suomen taide ja taidekokoelmat  (https://taidekokoelmat.fi/). Luettelointityö tehtiin opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.

Lastenkirjainstituutissa on laaja kuvitustaiteen kokoelma, johon sisältyy noin 4000 lastenkirjojen kuvitusoriginaalia. Kokoelman teokset on saatu lahjoituksena tekijöiltä tai muilta tahoilta. Lisäksi Lastenkirjainstituutti on hankkinut mm. Sari Airolan, Markus Majaluoman, Hannu Tainan ja Riitta Uusitalon kuvitusoriginaaleja Suomen kulttuurirahaston tuella kiertonäyttelyitä varten. Suurimmat kokonaisuudet muodostavat Camilla Mickwitz ja Maija Karma -kokoelmat.  Kokoelman uusimpiin lahjoituksiin kuuluu Maija-Kaarinan Nenosen töitä Kultainen koti -kuvakirjasarjan teoksiin. Kuvitustaiteen kokoelman pohjalta on rakennettu useita lainattavia näyttelykokonaisuuksia, jotka on esitelty Lastenkirjainstituutin sivuilla.

Kuvittaja Kristiina Louhi lahjoitti keväällä 2017 Lastenkirjainstituutin kokoelmiin 12 kuivapastellityötä. Työt ovat Riitta Jalosen kirjoittaman palkitun Tyttö ja naakkapuu -kuvakirjatrilogian kuvituksia.  Lahjoitukseen sisältyy trilogian kolmen kirjan kansikuvaoriginaalit. Lahjoituksesta kootaan uusi kiertonäyttely syksyksi 2017.

Lisätietoja

Lastenkirjainstituutti

Toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen, p. 050-3615 639, kaisa.laaksonen@lastenkirjainstituutti.fi