Lastenkirjainstituutin kirjasto palvelee poikkeustilanteessa

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti kirjastot suljetaan koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Myös Lastenkirjainstituutin kirjasto ja koko instituutti ovat kiinni 16.3.2020 alkaen toistaiseksi.

Kirjasto palvelee opiskelijoita ja tutkijoita ja muita asiakkaita poikkeustilanteessa monilla tavoilla. Toiveenamme on, ettei lasten- ja nuortenkirjallisuuden tutkimustyö vaikeudu kohtuuttomasti.

Kirjaston tietopalvelu toimii sähköpostitse myös kiinniolopäivien aikana. Henkilökunnan mahdollisten etätyöpäivien takia varaudu kuitenkin siihen, että vastaus saattaa viipyä.

Kirjaston lainat eivät eräänny kiinniolopäivien aikana. Voit halutessasi palauttaa lainoja postitse mutta vältä palautuksia alakerran postilaatikkoon, jotta se ei täyty etätyöpäivien aikana.

Tampereen ulkopuolella asuville opiskelijoille ja tutkijoille lähetämme tutkimuskirjallisuuden kaukolainoja kulutta myös kotiin. Lähialueen asiakkaiden kanssa voimme sopia kirjojen hakemisesta henkilökohtaisesti. Myös mahdollisesta lasten- ja nuortenkirjojen lainauksesta sovitaan tapauskohtaisesti. Lainoja voi uusia kymmenen kertaa. Lainojen palautus tapahtuu omalla kustannuksella. Lainaamista varten tarvitsee rekisteröityä, mikä tapahtuu ottamalla yhteyttä kirjastoon sähköpostitse.

Otamme pyynnöstä artikkelikopioita ja lähetämme niitä pdf:nä asiakkaan sähköpostiin. Lyhyet artikkelit toimitamme maksutta mutta yli kymmenen sivun artikkeleista toimitamme palveluhinnastomme mukaisen seitsemän (7) euron laskun tilaajan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen pdf-liitteenä.

Onnet-tietokannan toiminnassa on ollut sertifikaatin vanhenemisesta johtuva ongelma 7.3. alkaen. Sertifikaatti on nyt uusittu, mutta sen aktivoimisessa on ongelmia. Järjestelmäntoimittaja Axiell Finland yrittää saada vikaa korjattua. Onnetia pääsee käyttämään normaalisti seuraavasti: ota tietokannan osoitekentästä pois alun kirjainyhdistelmän https:// Tietokantaa pääsee myös käyttämään, jos menee Lisätietoja-kohdasta eteenpäin, ottaa riskin ja jatkaa (Firefox-selaimella; näkymä voi olla eri selaimilla erilainen). Tämä tehdään kertaluonteisesti, minkä jälkeen myös Lukemo toimii. Pahoittelemme vikaa ja olemme kiirehtineet sen korjaamista.

Kirjastopalveluiden lisäksi myös toimisto palvelee asiakkaita sähköpostitse, joten jäsenasioiden hoito samoin kuin korttien ja julkaisujen ostaminen ja Onnimannin tilaaminen onnistuvat hyvin.

Punni-palkinnonsaaja julkistetaan perjantaina 27.3. klo 14 (ilman palkintotilaisuutta). Kirjakori 2019 -katsauksen ja lasten- ja nuortenkirjatilastojen julkistaminen siirtyvät tiistaille 14.4. Vuoden kirjatuotanto on niin ikään nähtävissä 14.4. alkaen, mikäli kirjasto avataan kävijöille. Seuraa tähän liittyvää tiedotusta tapahtumakalenteristamme.

Muuten Lastenkirjainstituutin kaikki yleisötilaisuudet on peruttu 31.5.2020 asti. Kuinka lastenkirjoja tehdään -koulutus (21.3.) järjestetään 5.9. ja Lukuklaanin päätösseminaari (27.4.) pidetään 22.9.

Lisätietoa:

Kirjaston sähköposti: kirjasto(a)lastenkirjainstituutti.fi
Lastenkirjainstituutin sähköposti: info(a)lastenkirjainstituutti.fi

LASTENKIRJAINSTITUUTTI
Puutarhakatu 11 A
33210 TAMPERE
www.lastenkirjainstituutti.fi

Lastenkirjainstituutin kirjastosali.
Kuva: Paavo Pykäläinen (2016)