#koskamäluen välittää lukemisen iloa

Kiira Korpi ja Pekka Saravo tekivät sen jo ­– nyt on sinun vuorosi näyttää, mitä luet. Tule mukaan #koskamäluen-tempaukseen Tampereen Keskustorille torstaina 11.5. klo 13–14. Ohjelmassa on Pirkanmaata kiertäneen lukuviestin viimeinen etappi, Mansesterin ilmaiskeikka sekä suuri lukijayhteiskuva. Tapahtuman juontavat Salla Paajanen ja Valtteri Lehtinen.

Keskustorilla lukuviestiä kantavat mm.
Eila Roine, näyttelijä ja koko kansan rakastettu mummo
Ville Pirinen, sarjakuvan läänintaiteilija ja kaupunkitarinoiden keräilijä
Risto Ylihärsilä, Risto -rockyhtyeen persoonallinen keulahahmo ja laulaja-lauluntekijä
Sirkku Peltola, arvostettu näytelmäkirjailija ja ohjaaja Tampereen Työväen Teatterissa
Matti Posio, Lännen Median päätoimittaja

Ota oma suosikkilukemisesi mukaan ja tule Keskustorille klo 13! Sään salliessa paikalla on Tampereen kaupunginkirjaston Liikkuva kirjasto, josta saa lainattavaa materiaalia ja lukuvinkkejä.

#koskamäluen-kampanja esittelee pirkanmaalaisia, joita yhdistää rakkaus lukemiseen ja kirjoihin. Videoilla mm. taitoluistelija Kiira Korpi, jääkiekkoilija Pekka Saravo ja tubettaja ElmeriMikael kertovat lukutottumuksistaan ja kutsuvat kaikki tekemään samoin.

#koskamäluen-kampanja on osa Lukeva Pirkanmaa hanketta. Pirkanmaan Kulttuurirahaston tilaamassa hankkeessa ovat mukana Lastenkirjainstituutti, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Aamulehti. Hankkeessa myös kartoitettiin pirkanmaalaisten nuorten lukutottumuksia. Selvisi, että nuoret lukevat useilla alustoilla ja monimuotoista tekstiä. Ihailtavan moni nuori suhtautuu lukemiseen positiivisesti, mutta he myös kaipaavat lukuesikuvia.

Tule mukaan, tehdään yhdessä Lukeva Pirkanmaa!

Lisätiedot:

Aino-Maria Kangas
Hankekoordinaattori
050 4632 813
lki@lastenkirjainstituutti.fi
Lukeva Pirkanmaa  –  #koskamäluen
lastenkirjainstituutti.fi/lukevapirkanmaa

LASTENKIRJAINSTITUUTTI
Puutarhakatu 11 A, 2. krs.
33210 Tampere