Kirjastojärjestelmä uudistuu Lastenkirjainstituutissa

Kirjastossa luovutaan 1990-luvulta saakka palvelleesta PrettyLib-kirjastojärjestelmästä ja siirrytään Axiell Auroraan.

Kirjastojärjestelmän vaihdosta on valmisteltu Lastenkirjainstituutissa pitkään, ja maanantaina 9.8. käynnistyi tietojen konversio PrettyLibistä Aurora-järjestelmään. Aurora otetaan kirjastossa käyttöön elo-syyskuun aikana.

Järjestelmänvaihdoksen myötä nykyinen Onnet-verkkotietokanta laajenee uudeksi verkkokirjastoksi. Verkkokirjastossa asiakkaat voivat tiedonhaun ohella uusia lainoja, varata aineistoa sekä päivittää omia tietoja. Verkkokirjaston avautumisesta tiedotetaan lisää myöhemmin.

Kirjasto palvelee myös järjestelmänvaihdoksen aikana

Uudistuksen aikana tiedonhaku onnistuu tuttuun tapaan kirjaston Onnet-verkkotietokannassa. Uusien kirjojen tiedot eivät kuitenkaan toistaiseksi päivity tietokantaan ja Lukemo-sivustolle. Lukemo-sivuston toiminnassa voi myös olla katkoksia.

Kirjastossa voi asioida elokuussa 16.8. alkaen ma–ke klo 10–15 sekä sopimuksen mukaan. Varauksia voi tehdä myös sähköpostitse ja puhelimitse: kirjasto(a)lastenkirjainstituutti.fi, p. 050 4632 789. Ennen kesää lainatun aineiston laina-aikaa on pidennetty, ja lainat erääntyvät seuraavan kerran syyskuun alussa.

Lastenkirjainstituutin kirjastosta voi lainata kirjoja myös kirjastojen välisen kaukopalvelun kautta. Kaukolainapyynnöt toimitetaan omaan lähikirjastoon, jonne lähetämme kirjat maksutta.

* * *

Kirjaston aukioloajat 16.–31.8.2021: ma–ke 10–15.

Kirjaston aukioloajat 1.9.2021 alkaen: ma 10–17, ti–ke 10–15.

Muina aikoina sopimuksen mukaan.