Kirjallisuus- ja sarjakuva-alan toimijat suunnittelevat Tampereelle Tarinataloa

Lastenkirjainstituutin kannatusyhdistys, Pirkkalaiskirjailijat, Sanataideyhdistys Yöstäjä ja sarjakuvafestivaalia järjestävä Tampere Kuplii ovat perustaneet Tampereen Tarinatalo -nimisen uuden yhdistyksen.

Yhdistyksen tavoitteena on saada Tampereelle kirjallisuus- ja sarjakuvatoimijoiden oma toimitila, Tampereen Tarinatalo. Yhdistys kokoaa yhteen alan toimijat, jotka tällä hetkellä ovat joko kokonaan ilman omia tiloja tai kaikki erillisissä, monilta osin riittämättömissä tiloissa. Uuden yhdistyksen perustaneiden tahojen lisäksi Tarinataloa on mukana visioimassa Tampereen seudun työväenopiston kirjoittajakoulutus ja lasten ja nuorten sanataidekoulu.

Tampereen Tarinatalosta on tarkoitus tulla kirjailijoiden, sarjakuvataiteilijoiden, sanataidekasvattajien ja muiden alan toimijoiden asiantuntijuuden keskus. Tarinataloon suunnitellaan työtilojen lisäksi tapahtuma-, kurssi- ja galleriatiloja.

”Tarinatalo voi parhaimmillaan muodostua vetovoimaiseksi käyntikohteeksi ja merkittäväksi lukutaitotyön keskukseksi”, kommentoi Kaisa Laaksonen, Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja ja uuden yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja.

”Vastaavia kirjallisuusalan tilahankkeita on muissakin isoissa kaupungeissa. Turussa on jo pitkään toiminut Kirjan talo, ja Helsingissä puuhataan parhaillaan Tekstin taloa. Tällaiset alan tekijöiden ja kokijoiden kohtaamispaikat ovat ajassa elävä tapa organisoida ja tukea vapaan kirjallisuus- ja taidekentän työtä”, kertoo Tiina Lehikoinen, Pirkkalaiskirjailijoiden puheenjohtaja.

Tarinatalolle ei ole vielä näköpiirissä konkreettista tilaa, mutta ratkaisua etsitään yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa.