Kirjalitta -sanataide ja lastenkirjallisuusfestivaali tulee taas

Salapoliisitehtäviä ja sensuroituja lastenkirjoja, sanataidetta ja salaisia päiväkirjoja – näistä ja monesta muusta rakentuu 6.11.-12.11.2017 pidettävä Kirjalitta, jonka teema on tänä vuonna Erittäin salainen. Jo kolmannen kerran järjestettävä Kirjalitta on lastenkirja- sanataidefestivaali, joka valtaa tilaa lasten- ja nuortenkirjallisuudelle sekä sanataiteelle eri puolilta Tamperetta, kulttuurikeskuksista ja sosiaalisesta mediasta. Kirjalitta nostaa esille lasten- ja nuortenkirjallisuutta sekä lasten omaa kirjoitus- ja lukuharrastusta.

Kirjalitta-viikkoon kuuluu monipuolista ohjelmaa kirjailijavierailusta ja kirjanäyttelyistä perheen pienimpien lorutuokioihin. Festivaali huipentuu Lastenkulttuurikeskus Rullassa lauantaina 11.11. klo 11-16 pidettävään päätapahtumaan, jossa pääsee tutustumaan Rullan Metsänpeitto-näyttelyyn, osallistumaan Yöstäjän työpajoihin, loruttelemaan ja askartelemaan sekä kuuntelemaan Kulttuurikeskus Uulun konserttia klo 15 alkaen. Paikalla ovat myös kirjailijavieraat Marjut Hjelt, Jukka Laajarinne ja kuvittaja Karoliina Pertamo.

Maanantaina 6.11. Koilliskeskuksen kirjastossa avautuu Tätä en lapselleni lue! -kirjanäyttely, joka esittelee sensuuritapauksia ja paheksuttuja lastenkirjoja. Kirjanäyttelyn sisarnäyttely Tätä en aikuiselle lukisi koostuu puolestaan lasten ja nuorten kirjoittamista teksteistä. Lapset kirjoittavat kaupunkia -sanataidenäyttelyssä lasten omia tekstejä voi löytää eri puolilta kaupunkia, esimerkiksi Pikku Kakkosen puistosta. Tiistaina pääkirjasto Metsossa järjestetään koko perheen salapoliisi-ilta, jossa ratkotaan salapoliisitehtäviä yhdessä kirjailijavieras Jukka-Pekka Palviaisen kanssa. Perjantaina 10.11. Lastenkirjainstituutti järjestää pääkirjasto Metsossa Suuri lukuseikkailu -seminaarin Kuka lukisi minut? lapsen ja kirjan kohtaaminen muuttuvassa maailmassa.

Muita festivaalin tapahtumia ovat muun muassa monikielinen lorupiknik Laivapuiston perhetalossa, koululaisten kirjavinkkaustapahtuma Sampolassa ja Muumimuseon Erittäin salaiset työpajat museovieraille. Koko ohjelma löytyy Kirjalitan verkkosivuilta www.kirjalitta.fi. Kirjalittaan voi osallistua sosiaalisessa mediassa #kirjalitta- ja #tartutarinaan-tunnisteilla.

Kirjalitan järjestävät Lastenkirjainstituutti ja Sanataideyhdistys Yöstäjä. Yhteistyössä ovat mukana Kuvittajat ry, MLL Tampereen osasto, Muumimuseo, Pala Café, Suomen nuorisokirjailijat ry, Suomen sanataideopetuksen seura, Suomen tietokirjailijat ry, Suuri lukuseikkailu ja Lukukeskus, Tampereen kaupunginkirjasto, Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut ja Lastenkulttuurikeskus Rulla, Tampereen kaupungin nuorisopalvelu ja Tampereen työväen teatteri.

Tutustu Kirjalitan ohjelmaan.