Kirjakoplan lukuvinkkivideot -hanke käynnistyi kyselyllä

Lastenkirjainstituutissa toteutettava Kirjakoplan lukuvinkkivideot -hanke käynnistyi vuoden alussa. Kevään 2022 aikana hankkeessa luodaan malli työpajoista, joissa nuoret perehtyvät heitä kiinnostaviin kirjoihin ja tuottavat kirjavinkkivideoita, joiden kohderyhmänä ovat saman ikäiset nuoret. Tavoitteena on tehdä lukemisesta yhteisöllistä toimintaa, jossa nuoret innostavat toisiaan lukemaan ja jakamaan tietoa itseään kiinnostavasta kirjallisuudesta.

Kysely nuorille

Kirjakopla kerää nyt verkkokyselyllä tietoa nuorten sosiaalisen median käytöstä ja kiinnostavista kirjavinkeistä. Kysely on avoinna helmikuun 2022 loppuun saakka ja siihen voivat vastata kaikki yläkouluikäiset nuoret. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan vapaavalintainen nuortenkirja.

Vastaa kyselyyn (avautuu uudelle välilehdelle).

Koulutus ja hankemateriaalit opettajille

Kyselyn pohjalta suunniteltu työpajakokonaisuus pilotoidaan kolmessa tamperelaisessa yläkoululuokassa keväällä 2022. Työpajoista järjestetään opettajille etäkoulutus huhtikuun 2022 lopulla. Hankkeen tulokset ja materiaalit julkaistaan toukokuussa 2022. Hanketta toteutetaan Lukuliikkeen rahoituksella ja yhteistyössä Tampereen kaupungin Lukukaari-ohjelman kanssa. Tulokset päivittyvät hankkeen kotisivuille.

Kirjakoplan lukuvinkkivideot -hanke.

Kirjakoplan muodostavat hankekoordinaattorit Aino-Maria Kangas ja Lotta Luukila. Hankkeiden ohella Kirjakopla tuottaa kirjavinkkivideoita nuorten- ja nuorten aikuisten kirjoista.

Kirjakoplan kotisivu.

Lisätiedot:
Lotta Luukila ja Aino-Maria Kangas
Henkilökunnan yhteystiedot
kirjakopla (a) gmail.com

Kirjakoplan logo.Lukukaaren logo.Lukuliikkeen logo