Nyt on aika ilmoittaa Punni-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaita

Lastenkirjainstituutin Punni-kirjallisuuspalkinto jaetaan keväällä 2019 kolmannen kerran. Palkinto on tunnustus kotimaiselle lasten- tai nuortenkirjan tekijälle esikoisteoksesta tai rohkeasta avauksesta lasten- ja nuortenkirjallisuudessa. Palkinnon arvo on 4000 euroa ja se tullaan jakamaan vuosina 2017–2020.

Palkintoraadin asiantuntijajäseniksi on valittu kuvittaja Sari Airola ja kirjailija Tuula Korolainen, Lastenkirjainstituutin kannatusyhdistyksen jäsenedustajaksi luokanopettaja Sirpa Riikonen-Mialon ja nuorisojäseneksi lukiolainen Wilma Bruun. Raadin puheenjohtajana toimii Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen.

Kustantaja voi ilmoittaa haluamansa vuonna 2018 ilmestyneet teokset (esikoislastenkirja, esikoisnuortenkirja tai rohkea avaus lasten- ja nuorten kirjallisuudessa) mukaan kilpailuun. Mukaan voi siis ilmoittaa esikoiskirjojen lisäksi teokset, jotka tuovat kotimaiseen lastenkirjaan jotain virkistävän uutta tai esittävät asiat ennen kokemattomalla tavalla. Osallistuminen sisältää viiden (5) teoksen välittämisen palkintoraadin jäsenille.

Tiedot mukaan ilmoitettavista teoksista tulee toimittaa 18.1.2019 mennessä osoitteeseen info(a)lastenkirjainstituutti.fi. Viestin nimeksi merkitään ”Punni” ja viestikenttään tieto kenelle palkintoraadin osoitteet välitetään teosten lähettämistä varten.

Lue lisää Punni-palkinnosta.

Kuva: Jani Ikonen 2016